City Maps 2Go

Je weg vinden in een onbekende stad of land is voor velen niet echt een leuke of zelfs makkelijke taak. Regen, druk verkeer, slecht aangeduide verkeersborden helpen dan nog eens mee om je helemaal niet in een aangename vakantie sfeer te komen.


De meeste mensen gebruiken kaarten, gidsen, Google maps route beschrijvingen om toch een beetje duidelijkheid te scheppen. Sommigen gaan iets verder, en gebruiken een vaak complexe of onstabiele gps, maar dit gaat ook vaak fout en is helemaal niet praktisch wanneer je te voet onderweg bent.

Maar eigenlijk hebben de meesten onder ons ondertussen iets veel beter in hun broekzak zitten, de smartphone. Hij ligt makkelijk in de hand, geeft een degelijk gps signaal en een eenvoudige besturing. Eén groot probleem, om kaarten op te halen heb je vaak internet verbinding nodig, en dat is nu eenmaal verschrikkelijk duur in het buitenland.

Oplossing: een app waarbij je de kaarten offline kan opslaan. Ik gebruikte daarvoor City Maps 2Go.

De app kost €1,79 voor de iPhone en je kan er 7800 kaarten van verschillende steden mee opslaan. Je kan straatnamen opzoeken, poi (Point of intrest) informatie bekijken, locaties opslaan (om bv. aan te duiden waar je auto staat). Maar de belangrijkste functie is toch wel dat blauwe bolletje dat aanduidt waar je nu eigenlijk bent. Dit is de feature die je zoveel voordelen geeft tegenover de traditionele kaart, en het is zeker ideaal voor zij die niet gespecialiseerd zijn in kaartlezen.

Zoals je kan zien op de afbeelding hierboven, hebben we deze app zeer intensief gebruikt deze zomer op onze vakantie in Gran Canaria. De rode bolletjes zijn allemaal zelf aangeduide punten, bv. om de weg te bepalen, potentiële stranden om te gaan zonnebaden of mooie plekjes waar we geweest zijn. Echt een ideale assistent om altijd bij je te hebben.

De app is beschikbaar in alle smaken en kleuren, voor iPhone, iPad en Android.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.