Citytrip Maastricht

We hadden nog eens nood aan een weekendje met ons tweetjes, niet al te ver, maar toch een locatie waar we beiden nog nooit geweest waren. Deze zomer stonden we eens op punt om voor een dagje naar Maastricht te trekken, maar door omstandigheden lukte dat niet. Toen we ons weekendje boekten keken we ook naar andere leuke steden, maar Maastricht bleef maar terugkomen. Uiteindelijk boekten we op booking.com voor een prikje een kamer in de Golden Tulip.


Vorige week zaterdag stapten we rond negen uur in de auto, en na twee uurtjes rijden stonden we al in onze hotelkamer. We dumpten er snel ons valies en namen de auto naar het centrum. Ons hotel lag niet in centrum Maastricht. Iets wat achteraf toch niet de slimste beslissing leek, langs de andere kant hadden we wel een mooie luxueuze kamer voor een redelijk lage prijs. Compromissen sluiten noemt men dit zeker?

We kuierden wat rond in de stad die al compleet in kerstsfeer is, deden een aantal winkels en ik scoorde een aantal toffe winterkledingstukken plus een prachtige nieuwe rode mantel. Score! Zaterdag snoven we vooral de sfeer in. Straatje in, straatje uit, de mensen observeren, genieten van de gezellige straatjes…

Vrijdag hadden we thuis via foursquare gekeken waar we de zaterdag avond konden eten. We lazen heel goede dingen over ‘Il Giardino‘ en besloten daar te gaan eten. Nog zo praktisch dat je niet meer heel de stad moet rondsjollen om een goed plekje te vinden en dan toch weer in het verkeerde restaurant te belanden. Maar helaas… We kwamen toe in Il Giardino en er stond een heuse rij. Bleek dat alle mensen die in de rij stonden zelfs gereserveerd hadden! We konden pas eten krijgen vanaf 21u dus begonnen we maar weer aan een restaurantzoektocht. We gingen nog naar een ander restaurant dat op ons reservelijst stond, maar ook dit was volzet. We hebben nog een tijdje rondgelopen en zijn uiteindelijk in een mooi restaurantje binnengelopen. Het eten was er niet slecht, maar prijs kwaliteit zat het compleet fout! Heel mooi interieur, maar de pasta was maar povertjes. Nog maar eens het bewijs dat het kleedje van een restaurant niet alles zegt…
Na het eten passeerden we nog voorbij ‘Il Giardino’ waarna ik een reservatie voor zondagavond maakte, want we waren toch wel heel benieuwd…


Daarna snoven we nog even de sfeer op van ‘Maastricht by night’.

 

Zondag hadden we heerlijk uitgeslapen en tegen 11 uur stonden we aan de balie om uit te checken in het hotel. Aangezien het ontbijt daar een beetje boven ons budget lag gingen we gaan ontbijten in de stad zelf. We wouden naar coffeelovers gaan in de Selexys Dominicanen, maar dit bleek pas open te gaan om 12u. We wandelden dus eerst nog wat rond en belandden zo op de stadsmuren van Maastricht. Dit vond ik mooi maar vooral contrasterend rustig met de drukbezochte shoppingstraten.

Om half één bestelden we uitgehongerd ons ontbijt bij de Coffeelovers in Selexys Dominicanen. De Selexys Dominicanen is een kerk waar nu een boekenwinkel gevestigd is. We ontbeten dus in een boekenwinkel in een kerk. Een gezelligere ontbijtplek kon ik mij niet voorstellen dus was dit wel het wachten wel waard.

Daarna kuierden we nog rond in Maastricht, deden we nog wat winkeltjes, stapten we over de bruggen en waren we gezellig bij elkaar. Tegen een uur of half zes stapten we een gezellig jazz cafeetje binnen. Met een glaasje wijn las ik interessante artikelen uit Nederlandse magazines en genoten we van de mooie jazz muziek. En eerlijk? Ik doe niets liever dan magazines lezen in een ander land met een goed drankje…

Tegen zeven uur trokken we naar Il Giardino. Na lang twijfelen koos ik voor een pasta quatro fromaggi en Laurent koos een tagliatelli met zalm. Het was heel lekker en gezellig! Een echte aanrader dus!

Nadat ons buikje vol zat maakten we nog een laatste wandeling door de stad naar onze auto om terug te keren naar huis. Het was een heel gezellig en rustig weekendje, net wat ik nodig had!

1 Comment

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.