Snelle tip: Roaming

Als Apple verkoper zie ik dit al te vaak, het Roaming knopje staat op te veel iPhone’s aan zonder dat de gebruiker eigenlijk weet wat het wil zeggen.


RoamingFeatured

Roaming wil zeggen: data verbruiken op een buitenlands netwerk. Dus als je bv. bij een Belgische provider bent aangesloten, en je zit in het buitenland op een ander netwerk, zal je op het internet kunnen. Dit heeft dus helemaal geen invloed op het dataverkeer in je eigen land.

Deze optie staat standaard uit, en dat is maar goed ook. Roaming kan extreem duur uitvallen. Vandaag zou het normaal gezien niet meer dan €0,70 per MB mogen zijn, maar dat is nog altijd extreem duur. Aan een paar MB zit je zeer snel als je even je Facebook, Twitter of mail open doet. Om een week te surfen zal je er normaal niet komen met een paar 100 euro. Gelukkig zijn er plannen om deze prijzen te laten zakken in de komende jaren. Maar het zal zeker nog een hele tijd duren voordat je zonder zorgen en extra kosten in het buitenland op internet zal kunnen.

Dus: laat deze optie uitstaan, behalve als je het echt nodig hebt.

(Sommige providers bieden speciale tarieven aan om in het buitenland te surfen, maar controleer dit zeer goed voor je vertrekt)

(Op de iPhone vind je dit onder: Instellingen > Algemeen > Mobiel netwerk > Dataroaming)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.