2012 in vogelvlucht

2012… was een prachtig jaar, een onnoemelijk druk jaar, maar helaas ook een jaar dat veel te snel voorbij vloog…
Elk moment ik de kans zag trok ik er op uit. Ik kreeg meer appreciatie voor de wereld en het leven. Het was een jaar van ontdekkingen, dit zowel op gebied van reizen als op persoonlijke ontwikkelingen. Laten we even in vogelvlucht de tripjes van 2012 herbeleven…


Februari: Oz-en-Oisans

Oz-en-Oisans_wacca_luik

Februari was de maand van de sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans (een klein gezellig skidorpje aan Alpe d’Huez). Na dag drie verrekte ik helaas voor de tweede keer mijn ligamenten in mijn rechter knie, oefende ik mijn Frans bij de dokter die geen woord Engels kon, volhardde ik de pijn en trok zonder deftige brace nog steeds dagelijks de sneeuw in om te wandelen (lees: manken). Ik nam de liftjes naar de hoogste bergtoppen, genoot van het landschap en bewonderde Laurent die prachtig kan snowboarden. En eerlijk? Ookal heb ik maar twee dagen en een half gesnowboard en betaalde ik een veel te dure skipas om gewoon als een zielige mankepoot toch nog buiten ons dorpje te geraken, had ik een zàlige sneeuwvakantie!

Maart: The Thames Valley

Thames_Valley_wacca

In maart ging ik voor vier dagen naar The Thames Valley in Engeland. We bezochten er Engelse kastelen, wandelden rond in prachtige parken en snoven de frisse lucht op in de natuur. Als kind bezocht ik ontelbare keren Engeland. Als puber had ik er even genoeg van. Het is in maart dat ik écht een oprechte appreciatie kreeg voor Engeland. Een prachtig land met mooie natuur die toch in elke streek anders is…

Mei: Düsseldorf / Keulen

Keulen_wacca

In mei trok ik met school twee dagen naar Düsseldorf om daar de drukkersbeurs “Drupa” te bezoeken. Helaas zag ik van Düsseldorf niet veel, maar na de eerste dag trokken we naar Keulen om daar te slapen. We bezochten enkel Keulen by night (en late namiddag), maar het was mooi! We kuierden rond in de stad, aten op een terrasje aan het water, lachten…

Juni: Porto

Porto_wacca

In juni maakte ik de prachtige reis naar Porto. Het was net São João, we sliepen in een klein appartementje volledig tussen de locals, ik zag mijn broer na vier maand terug, we steunden hem tijdens zijn laatste loodjes voor zijn masterproef, aten heerlijke francesinhas, dronken Porto, kuierden rond, genoten van de warmte, bezochten de kust van Porto… Porto heeft een hele indruk op mij nagelaten. De kloof tussen België en Portugal, de manier van leven die er helemaal anders is… En dit terwijl we twee uur vliegen van elkaar verwijderd zijn…

Juli: Gran Canaria

GranCanaria_wacca

In Juli trokken we naar Gran Canaria. We huurden voor een prikje een auto en kregen tegen alle verwachtingen in een gloednieuwe Renault Clio, we reden het hele eiland rond, bezochten de adembenemende wilde westkust, verbrandden onze voeten in de snikhete duinen in het Zuid-Oosten, bezochten de vulkaankrater in het Noorden, beklommen de twee hoge bergen in het centrale bergland, we deden nog nooit zoveel haarspeldbochten en bergpassen, sliepen in het warme zuiden, hadden daar een prachtig terras waarop we ’s morgens ontbeten, ’s avonds cocktails dronken en in ons T-shirtje zaten tot laat in de avond / nacht… Kortom. We hadden een prachtige reis en kwamen met ontelbaar veel verhalen terug naar huis.

Juli: Sissinghurst

Sissinghurst_wacca

Nog geen week was ik thuis van Gran Canaria of ik stond alweer in Engeland. Dit was maar voor een dagje, maar wàt voor een dag! We vertrokken ongelofelijk vroeg thuis, namen de boot, bezochten een heel oud kerkhof (waar ik als vierjarige ook al eens rondhuppelde), trokken naar de tuin Sissinghurst, aten daar in het park een heerlijke picknick met een pastaslaatje, wijn en alles erop en eraan, bezochten de tuin Sissinghurst die toen volledig in bloei stond, genoten van de warme zon op ons snoetje, reden terug naar Dover, hadden vanuit Engeland zicht tot op Frankrijk (zò helder was het die dag!) en voeren terug met zicht op een zonsondergang om ‘U’ tegen te zeggen…

Augustus: Het Heuvelland

Kemmel_Luik_wacca

Jaja, u leest het goed, het Heuvelland. Voor veertien dagen verbleef ik in Kemmel. Samen met andere Europese grafische studenten werkte ik aan een project voor de toeristische dienst van Het Heuvelland. Het was een kamp dat de mooie naam ‘InterCultural Design Camp’ kreeg. Ik leerde heel veel blij, op gebied van conceptdenken, grafische vormgeving, maar vooral samenwerken met mensen van andere nationaliteiten. Samen met twee Schotse meisjes en een Duits meisje stelden we een campagne op rond het milieu. We bezochten diverse toeristische attracties in de westhoek en Het Heuvelland. Ik bekeek België door een andere bril en leerde zelfs heel erg veel bij over ons landje, onze cultuur, hoe wij denken en hoe onze denkwijze soms verschilt met andere Europese landen.

November: Maastricht

Maastricht_wacca

In November maakten we onze laatste trip voor 2012. We trokken voor twee daagjes naar Maastricht, kuierden rond in de stad, bezochten vele winkels, ik kreeg voor het eerst in 2012 een echt kerstgevoel door de vele kerstversiering, we aten er een heerlijke pasta, ontbeten in een boekenwinkel in een kerk, sliepen er in het mooie Golden Tulip hotel…

2012 is dus een jaar om niet te vergeten. Wat de reisplannen zijn voor 2013? Onze trip naar Budapest voor in februari is geboekt. Als mijn eindwerk het toelaat doen we misschien nog iets in de paasvakantie. In de zomer trekken we er sowieso 14 dagen op uit om een roadtrip te maken. Waar? Dat weten we zelf nog niet maar we houden jullie zeker op de hoogte! (waar we aan denken? De Portugese kust af rijden van Porto naar Faro of misschien rijden we wel van Pula (Kroatië) naar Montenegro… Of misschien nog wel iets helemaal anders. Er zijn alvast opties genoeg!)

Wat voor de rest mijn doelen zijn voor 2013? Afstuderen in juni, werk vinden in de grafische sector én gaan samenwonen met Laurent. Dat is heel wat om voor elkaar te krijgen, maar dat gaat mij en ons lukken!

Ik wens iedereen een onvergetelijk 2013!

2 Comments

  1. Wauw! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik stik jaloers ben. Ik denk dat ik in mijn ganse leven nog nooit zoveel op reis ben geweest als jij vorig jaar :). (Fantastische foto’s ook!)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.