Put down that map

Bovenstaande quote is dé reisquote die bij mijn visie van reizen past. Natuurlijk koop ik toeristenboekjes als ik een tripje voorbereid. Natuurlijk schuim ik – met mijn grote honger naar informatie – het internet af op zoek naar informatie over het land / de stad die we zullen bezoeken. Natuurlijk bezoek ik toeristische plaatsen. Maar waar ik een hekel aan heb? Geplande routes lopen, je door een stad haasten met een kaart en enkel oog hebben voor de gebouwen, monumenten, beelden … waarvan het toeristenboekje zegt dat ze de moeite zijn. Want eerlijk? Soms vind ik dat er écht dingen teveel in zo een boekje staan, en andere dingen mis ik dan weer. Ik opteer trouwens voor eerlijkere reisgidsen, nu eenmaal niet élk museum en standbeeld is het bezoeken waard… (maar dat is dan alweer een heel ander topic).

Quote_WonderfullyLost_wacca

Geef toch zelf toe… Hoe heerlijk is het om in een onbekende stad straat in, straat uit te lopen zonder kaart? De architectuur van die streek in het algemeen te bewonderen, de locals bekijken, neuzen in typische winkeltjes, per toeval botsen op een streekproduct… Je komt op onverwachtse momenten zoveel moois tegen. Dus mijn boodschap aan onze lieve lezers: put down that map and get wonderfully lost.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.