Boedapest… Je was geweldig (Deel 2)

Dat Boedapest geweldig was, dat weten jullie nu wel al… Maar wat mij het meest bijbleef? Waarvan ik helemaal warm werd vanbinnen? Wat me deed leven? Hier een lijstje:


Het parlementsgebouw by night

Parlementsgebouw_Boedapest_Wacca

Britta zat net ook in Boedapest. Woensdag avond hadden we afgesproken met haar en Lien (haar reisgenote). We aten een ongelofelijk lekker maal, daarna gingen we even naar ons appartement om onze camera te halen waarna we de metro namen naar het gerechtsgebouw. Als je in Budapest bent moet je het gebouw en de waterkant toch ook eens in de donker aanschouwen?! We namen een foto van het parlementsgebouw, maar helaas begon het te regenen en sneeuwen waarna we jammer genoeg de metro moesten terugnemen…

nagyvásárcsarnok

Markt_Boedapest_wacca Markt_Boedapest_web

nagyvásárcsarnok is de grootste overdekte marktplaats van Boedapest. Ik vertelde eerder al dat markten kunnen meevallen of tegenvallen. Hoewel ik er wat schrik voor had, viel de markt in Boedapest héél goed mee! We liepen er een tijdje rond. Het was er druk, gezellig en vooral heerlijk om door al die kramen te kuieren. Uiteindelijk kochten we een suuuuper lekkere pikante gedroogde worst (ideaal aperitiefhapje voordat we naar het restaurant trekken) en pikante paprikakruiden (die dan ook nog eens méga lekker zijn en een heel lekkere smaak aan je eten geven).

Het eten

Man. Die Hongaren. Die kunnen koken?! Goulash? Omnomnom. Maaruiiihhh, dat is toch niet het enige dat ze lekker kunnen bereiden! Eend, dat smijten ze daar naar je hoofd, voor een appel en een ei heb je perfect gebakken eend! Ik at tweemaal eend onder de 10 euro. Tweemaal was ze anders bereid en tweemaal was ze om je vingers van af te likken. Varkensvlees? Normaal ben ik daar niet zo een fan van… Maar die Hongaren? Die maken van dat stukje vlees een klein stukje hemel. Maar ook hier kan ik suuuper veel over vertellen, dus de rest spaar ik nog even tot later.

Laurent

Laten we even melig doen, gewoon omdat het kan. Laurent is de beste en leukste reisgenoot die ik mij kan indenken. Zonder hem was de reis nooit hetzelfde geweest. Zonder hem was ik véél verloren gelopen, had ik vele details gemist, had ik nooit zo boeiende gesprekken gehad over steden, mensen en reizen en… Wete. Zonder hem was Boedapest niet wat het nu voor mij wel is. Nè.

 

Natuuuuurlijk deden we meer in Boedapest… Maar ik heb er genoeg woorden aan vuil gemaakt… Volgende blogposts zullen nog wel tonen hoe mega awesome cool de maks Boedapest wel niet is. En hoe mega awesome cool de maks iedereen eens naar daar moet gaan!

Wil je trouwens nog wat meer lezen over Boedapest? Ga dan zéker een kijkje nemen naar Britta haar blogpost over Boedapest!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.