Boedapest zijn paprika’s, kruiden, sirenes & appartementen…

Telkens je op vakantie gaat kom je dingen tegen die je niet gewoon bent, wil je misschien zaken kopen die ze daar toch niet blijken te verkopen en vallen er je onverwachtse dingen op… Zo zagen we in Boedapest ook een aantal onverwachtse dingen. Hier een klein lijstje:


  • We hebben de gewoonte op vakantie nog even voor ons restaurantbezoek te aperitieven in ons appartementje, ook na ons avondeten zitten we nog graag in de zetel met een glaasje wijn en een hapje. Thuis hebben we de gewoonte bij ons wijntje een bordje kaas en/of olijven naar binnen te werken. Blijkt dat je voor zowel kaas als olijven een veel kleiner aanbod hebt. We vonden enkel plakjes kaas die er heel bleek uitzagen en een wat plastic-achtige smaak hadden. Verse olijven? Die waren er niet. We kochten een bokaal, maar aten daar maar enkele olijven van want ze waren ver-schrikkelijk. Wel vonden we op de markt een overheerlijke gedroogde pikante worst (en had je tevens een heel groot aanbod in soorten salami’s).
  • Hongarije is het land van de paprika’s, maar wist je dat de paprika’s die we in België eten er anders uitzien dan de standaard paprika’s in Hongarije? Ze zijn langwerpig, puntvormig en lichter van kleur. De eerste avond kookten we in ons appartement en kochten we de typisch Hongaarse paprika’s. Qua smaak is er niet veel verschil, qua kleur en vorm wel. Ook heeft Boedapest een gigantisch aanbod aan pepers en look, dit had ik voor vertrek helemaal niet verwacht.Hongarije_Boedapest_pepers_look_wacca_reisblog
  • Boedapest is de stad van de sirenes. Dagelijks hoorden we een massa aan sirenes, maar op dinsdag waren er ex-treem veel sirenes en afgesloten straten. Nieuwsgierig zochten we die avond op wat er aan de hand was in Boedapest. Aangezien ons Hongaars niet denderend is verstonden we ook niet wat het probleem was. Achteraf vertelde onze host dat dit was doordat de Turken voor politieke zaken op bezoek kwamen. Waarom er dan eindeloos veel sirenes moesten zijn die je deed vermoeden dat er van alles aan de hand was? Geen idee…
  • Wat ons het meest opviel? Boedapest is een veel Amerikaansere stad dan bijvoorbeeld Brussel. Je komt de ene fastfoodketen na de andere tegen. Mc Donalds koffiehuizen beginnen hier net op te komen, daar waren ze al prominent aanwezig. We ontdekten een heel groot shoppingcenter, en daarvan was de benedenverdieping bezaaid met fastfoodketens. Nog nooit zag ik zoveel fastfood restaurants bij elkaar.
    Gigantische billboards en grote reclameborden op gebouwen vind je over heel de stad. Ook als je buiten de stad bent merk je dat Hongarije een heel andere manier heeft van reclame maken. Dus ookal kan de doorsnee Hongaar geen woord Engels, leven ze op een veel Amerikaansere manier dan wij doen.Hongarije_Boedapest_wacca_reisblog_samsung_reclameborden_amerikaans
  • Appartementen bij ons? Die hebben allemaal een (voor ons) doorsnee gang langs de binnenkant. In Boedapest? Zijn ze allemaal gelijkaardig opgebouwd. Een grote gemeenschappelijke binnenkoer. Rond de binnenkoer heb je een koker, waarin je aaneenlopende gangen hebt. De voordeur van je appartement bevindt zich in die koker. Hoewel de buitenkant van ons appartement verouderd was vond ik het ongelofelijk veel charme hebben.Boedapest_Hongarij_appartementen_wacca_reisblogBoedapest_hongarije_appartementen_reisblog_wacca

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.