Engeland, waarom? Daarom!

Engeland. Ben je er al eens geweest? Oké, Londen niet meegerekend. Heb je Engeland al eens écht goed bezocht? De natuur, de kleine dorpjes, de prachtige kastelen en tuinen…


Helaas moeten vele mensen hier ‘neen’ op antwoorden. Engeland is niet het meest aantrekkelijke land. Waarom? Geen idee… Oké, je moet de zee over (of onder), het weer is hetzelfde als hier, grijs en koud (hoewel… Ik ging al vééééél naar Engeland, en we hadden al àltijd geluk met het weer)… Als je een vakantie dichtbij huis plant denk je waarschijnlijk aan het mooie Zuid-Frankrijk, Aan de bergen van Zwitserland en Oostenrijk, aan het zwarte woud in Duitsland… En gelijk heb je! Maar Engeland heeft ook zodanig veel te bieden dat ik je alleen maar kan aanraden ook eens dat kanaal over te steken en een aantal dagen / weken te genieten van Engeland…

Maar… Engeland, wat is er daar te beleven?

Leuke dorpjes

Engeland heeft leuke dorpjes, heel leuke dorpjes! Vol met peperkoeken huisjes… Je kan er slapen in de meest gezellige B&B’s en in élk dorp heb je minimum 1 pub. De laatste keer ik in Engeland was sliepen we in een heel klein dorpje. Geen bakker, geen slager… Drie pubs? Ja hoor, dood normaal! In twee pubs was het eten echt om je vingers van af te likken (ja, ook in Engeland kan dat!), de andere pub zag er écht niet uitnodigend uit! We liepen er even binnen, maar stonden al even snel weer buiten.

Kastelen en landhuizen

Engeland_Kastelen1_Wacca Engeland_Kastelen2_wacca Engeland_Kastelen3_wacca Engeland_Kastelen4_waccaEngeland_Kastelen7_waccaEngeland_Kastelen6_wacca

Engeland is op gebied van geschiedenis een heel rijk land. Overal staan er prachtige kastelen neergeplant. Zo heeft National Trust heel wat kastelen die ze openstellen voor publiek. Ga je veel kastelen gaan bezoeken? Dan kan je voor een heel aanvaardbare prijs een abonnement nemen. Zelfs als je niet in Engeland woont komt het soms voordeliger uit…

Engeland_Interieur1_waccaEngeland_Interieur3_waccaEngeland_Interieur2_wacca Engeland_Interieur4_waccaEngeland_Interieur5_wacca Engeland_Interieur6_wacca

De meeste kastelen kan je ook binnen gaan bezoeken, je vindt er het oude rijke interieur terug…

Parken en tuinen

Engeland_Parken1_Wacca Engeland_Parken2_wacca Engeland_Parken3_wacca Engeland_Parken4_wacca

Engeland_Tuin1_waccaEngeland_tuin3_waccaEngeland_Tuin2_wacca Engeland_Tuin4_wacca Engeland_tuin5_wacca Engeland_Tuin6_wacca Engeland_Tuin7_wacca

Wat hoort er bij grote kastelen? Juist ja, prachtige grote tuinen en parken. Heerlijk om na je bezoek even helemaal weg te dromen tijdens een wandeling in het grote park en wilde dieren tegen te komen, of tuinen volledig in bloei te bewonderen (hoe saai het ook klinkt, zo eens een tuin bezichtigen kan best leuk zijn!)

Mooie natuur

De natuur in Engeland is prachtig. Afhankelijk van de streek waar je bent kan de natuur ook enorm van elkaar verschillen. Ik heb enkel nog foto’s van ‘The Thames Valley’, maar als kind herinner ik mij volledig in de wolken te zijn van ‘The Peak District’…

Engeland_Natuur2_WaccaEngeland_Natuur_wacca3 Engeland_Natuur1_Wacca

De Ferry

Trek je naar Engeland? Dan moet je het water over met de ferry, of onder met de trein. Ik ben grote fan van de ferry, je kan buiten helemaal uitwaaien en genieten van het mooie zicht, plus, het is goedkoper. De trein is sneller, maar zo lang in een eindeloze tunnel ‘vast’ zitten met je auto, geen grote fan. Heb je dus de tijd, opteer zeker voor de ferry!

Engeland_Boot1_wacca Engeland_Boot2_wacca Engeland_Boot3_wacca

Conclusie

Engeland is een land met veel troef, en weet vooral dat je er nog veel meer kan doen dan wat ik hier net beschreef! In 2012 ging ik 2x naar Engeland, en alle foto’s zijn van toen. We gingen toen rond deze tijd van het jaar 4 dagen naar de streek ‘The Thames Valley’ en in de zomer namen we eens voor 1 dag de boot en toen bleven we in ‘Kent’. Weet dus dat deze foto’s maar een heel klein deeltje van Engeland tonen, en dat het dus nog veel meer te bieden heeft…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.