Snelle tip: Passbook

Ik heb alweer een snelle tip voor jullie, maar deze keer enkel voor de iPhone gebruikers. Voor zij die geen iPhone hebben, misschien zullen deze tips je uiteindelijk kunnen overtuigen om er toch eens ééntje te kopen.


passbook_featured_wacca_reisblog

Sinds iOS 6 (dat is de laatste software versie op je iPhone) staat er een nieuw icoontje tussen je applicaties met daaronder de naam “Passbook”.

Leuk, maar wat moet ik daarmee doen?

Passbook is een soort digitale portefeuille voor al je klantenkaarten, kortingsbonnen en toegangs ticketten. Je kan dan bv. in de winkel je iPhone bovenhalen aan de kassa, en je digitale klantenkaart laten scannen. Of bij het reserveren van een hotel krijg je jouw reservatie niet alleen in PDF vorm, maar ook op je gsm.

Screen Shot 2013-04-15 at 20.24.53

Omdat deze kaarten digitaal zijn, is het mogelijk dat je vliegtuigticketten zich aanpassen op het moment dat er een uur wijziging is, of wanneer je naar een andere gate moet gaan. Alleen maar voordelen dus, maar…

… hoe krijg ik nu mijn kaarten daarin?

Wel, dat kan je niet zelf. Je zal enkel je kaarten in Passbook kunnen steken als de verkoper, winkel of website daar de optie voor geeft. Wat dus wil zeggen dat het in België nog even zal duren vooraleer we deze leuke functie zullen kunnen gebruiken. Althans, dat dachten we.

Ondertussen zijn er toch wel een aantal bedrijven waar je het Passbook logootje zal zien verschijnen. Kinepolis beet de spits af, maar ondertussen doen Booking.com, Airbnb.com, Eventbrite.com en vele anderen ook al mee en in de toekomst zullen er ongetwijfeld nog bijkomen.

Allemaal heel leuk, nu wil ik dat wel eens zien

Geen probleem, ik heb voor jullie een voorbeeld gemaakt zodat je echt eens de functie kan proberen vooraleer je jouw vliegtuigticketten eraan toevoegt. De eenvoudigste manier om van start te gaan is naar deze pagina surfen vanaf je iPhone, en dan te klikken op het icoontje hieronder. Daarna hoef je enkel maar nog toe te voegen.

Add_to_Passbook_NL

Zoek dus naar het icoontje hierboven op de verschillende reservatie websites, en misschien moet je al helemaal geen papieren reisdocumenten meer meenemen.

Om Passbook te gebruiken heb je een iPhone nodig met minimum iOS 6 er op. Heb je een gsm met Android er op, dan kan je PassWallet proberen, dit is niet officieel uiteraard, maar zou toch compatibel moeten zijn.

(Bron screenshot en featured foto)

4 Comments

  1. Ben vorige week op reis geweest en vliegtickets van Brussels Airlines zaten in passbook. Geweldige ervaring. iPhone laten scannen en weg waren we :-)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.