We hebben geboekt!

Onze zomervakantie boeken, elk jaar opnieuw is het een zoektocht van jewelste. We bekijken locaties die op ons lijstje staan en vergelijken de prijzen van de locaties, vluchten, appartementen, autoverhuurmaatschappijen… Dit jaar gaan we 14 dagen op vakantie, maar dat wil niet zeggen dat ons budget dubbel zo hoog ligt dan vorige zomer. Maar geen nood, zo worden we gewoon extra gedwongen om hard te zoeken én creatief te zijn…


Al die mogelijkheden!

We bekeken Ijsland, Noorwegen, Kroatië, Griekenland, Bulgarije, Lanzarotte, Portugal, … We gingen rond Ijsland rijden, in Portugal een roadtrip maken van Porto naar Faro, in Kroatië een roadtrip maken van Rijeka naar Split, … Met andere woorden, onze reisplannen veranderden wekelijks en de knoop doorhakken was moeilijk.

Maar… jij wordt het!

Uiteindelijk werd het La Bella Italia. Maar ook Italië is groot. Het eerste plan was om een roadtrip te maken van Milaan naar Rome langs de westkust. We hebben ook even gedacht om in het Noorden te blijven, de Italiaanse meren op te zoeken en langs Verona, Venetië en andere prachtsteden te rijden.

Roadtrip of niet…

De roadtrip van Milaan naar Rome schreven we al snel af toen we een ruw geschatte planning maakten. We zouden téveel in de auto zitten en de regio’s veel te oppervlakkig bezoeken. Rome zou heel warm én druk zijn omwille van de tijd van het jaar.

Noord-Italië klinkt nog steeds leuk, maar onbewust focusten we ons meer en meer op Toscane, dus Toscane is het geworden.

We zochten ons een mooie locatie van waaruit we gemakkelijk naar de verschillende interessante punten kunnen rijden. Zo hebben we tijd om alles op ons gemak te doen, in plaats van overal snel snel naartoe te crossen.

Vakantie plannen = eisen stellen

Italië is – zoals je wel weet – in de zomerperiode duur. Het was zoeken tegen de sterren op, we hadden criteria die volgens sommige mensen onhaalbaar waren, maar waarvan ik steevast overtuigd was dat we wel iets zouden vinden binnen die criteria:

 • Niet meer dan €50 per nacht (wat neerkomt op €25 per persoon per nacht)
 • We moeten onze auto gratis kwijt kunnen, 10 minuten stappen naar ons appartement vinden we geen probleem.
 • Een terras waar we ’s avonds kunnen genieten van een prachtig uitzicht mét een eettafel en stoelen voor twee personen
 • Een keuken waar we ’s avonds onze pasta’s kunnen bereiden
 • Interieur maakt ons helemaal niet uit, als we buiten kunnen zitten, goed kunnen slapen en kunnen koken zijn we tevreden.
 • Geen druk toeristisch gebied, maar liever een klein dorpje waar we volledig tot rust kunnen komen
 • Laurent wil de kust, ik wil de bergen.

Uitdaging 1: vind iets dat kust en bergen combineert, en dat aan alle eisen voldoet.

Uitdaging 2: vind tussen alle dure huurauto’s een auto die je kan huren voor 14 dagen zonder financieel geruïneerd te zijn.

Challenge accepted!

Challenge completed!

Op 1 juli vliegen we met Brussels Airlines naar Milaan. Rond de namiddag komen we daar toe en rijden we met onze Fiat Panda meteen door naar het kleine dorpje Massa in Toscane waar onze host ons zal opwachten. We huren een appartementje met een terras met een uitzicht om ‘U’ tegen te zeggen. We zitten in de bergen, maar hebben een ver zicht tot op zee (waardoor we beiden ons zin kregen in de berg / zee locatie). We kunnen onze auto gratis kwijt op straat en we betalen €50 per nacht. Er zijn mountainbikes waarmee we kunnen rondrijden en hotsprings die op 5 minuten fietsafstand verwijderd zijn (who needs the crowded coast anyway?).

Wat is er daar te zien?

Op voorhand een planning maken daar doen we niet aan mee, maar ik kan me nooit inhouden al wat op te zoeken op voorhand om al eens te kijken wat we er kunnen doen (wat je eigenlijk sowieso automatisch doet vooraleer je boekt).

La Spezia

Italy, Cinque Terre veduta di Manarola, La Spezia (La Spezia, Cinque Terre, Manarola)

Source

Lucca

Een stadje met heel oude gebouwen en smalle straatjes. De stad heeft een typische oude stadsmuur en is autovrij.
Lucca

Source

In Top Gear toonden ze alvast hoe klein de straatjes van Lucca wel niet zijn, en leerden we ook op voorhand dat een kaart zeker en vast geen overbodige luxe is:

Pisa

Ook al geloof ik Laurent – die al meermaals naar Pisa ging – dat Pisa zwaar overroepen is, toch wil ik er eens passeren.

pisa

Source

Siena & Palio

Net als we in Italië zijn vindt het grootste evenement in Toscane plaats, ‘Palio’ genaamd. Palio is een paardenrace die zich afspeelt in Siena, waar 17 wijken van Siena tegen elkaar racen.

horsesienasource

Firenze

firenze

Hierbij toonde ik nog maar het tipje van de sluier. Ik had het nog niet over de heerlijke verse en échte Italiaanse pasta’s en pizza’s, de kleine dorpjes, de prachtige landschappen, de wijngaarden, de hectaren olijfbomen, de verse olijfolie, de warmwaterbronnen, de gezellige avonden op ons warm terras, de rust…

Nog twee maand wachten en mijn honger naar reizen kan weer even gestild worden. Ik kan letterlijk niét meer wachten!

En jullie lieve lezers, wat doen jullie deze zomer?

5 Comments

 1. Toscane is mooi! Ik heb er ooit kunnen genieten van superlekkere agro-toerisme keuken en heb alle opgesomde stadjes bezocht en goed bevonden! Firenze is een hele mooie stad, waar heel veel te zien is. Wel niet vergeten om kaartjes op voorhand te boeken als je naar het Uffizi wilt, want twee uur in de rij staan wachten om binnen te raken, is niet ideaal op een daguitstap. :) Volterra is trouwens ook nog een leuk stadje om te bezoeken.

  Zelf droom ik van een bezoek aan Barcelona en Madrid (en een kennismaking met het Spaanse-spoorsysteem).

  • Dank je wel voor de tips! Volterra ziet er inderdaad super uit, weer iets extra op ons lijstje…
   Barcelona is prachtig, heb ik heel goede herinneringen aan, Madrid staat hier ook nog op het lijstje!

 2. Lucca en Siena zijn meer dan de moeite. Al verschillende keren in Siena geweest en één keer toevallig tijdens de Palio. Leuke beleefenis. Enjoy!

 3. Lucca en Siena hebben mijn hart gestolen, ben er intussen 2x geweest, het is nog steeds grote liefde :-) Firenze is een toeristenstad, je geraakt daar in het hoofdseizoen niet over of door, maar het heeft wél leuke (leder)marktjes.

 4. Dag reizigers ! Reactie op jullie liefde voor de zee en de bergen : probeer dan zeker SLOVENIE.Voor de middag een wandeling rond het meer van Bled met uitzicht op de bergen. Na de middag heerlijk genieten in het prachtig stadje Piran aan de sloveense riviera met een ijsje in de hand.
  SLOVENIE, dat is ongerepte natuur en zeer gastvrije mensen.

  Wij richten onze pijlen dit jaar op ITALIE (Toscane), IERLAND (voor de derde maal !) In 2012 voor de eerste keer bezocht en eindeloos verliefd geworden op dit prachtig land en warme mensen. En we nemen onze eigen auto mee op de ferry vanuit CHERBOURG (F) . In september sluiten we af met een reis naar het eiland BORNHOLM (DK).

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.