Ik ga op reis en neem mee: wat je nooit meeneemt maar eigenlijk niet kan missen!

Je kent het wel, je gaat op vakantie met een mooi gevulde valies en het gevoel ‘jup, nu heb ik alles mee’. Eens je toekomt denk je ‘hmmm… dit had nog praktisch geweest’. Vandaag hebben we het over wat eigenlijk nooit in je valies belandt maar eigenlijk onmisbaar is! Geen voor de hand liggende dingen dus zoals sokken, topjes… wel zaken zoals:


Plastiek zakjes voor ijsblokjes

_MG_7866_web

Misschien ligt het aan de soorten appartementen die we boeken (lees: budget), maar télkens opnieuw zijn die plastieken vormen om ijsblokken te maken vies, vettig en smerig OF ontbreken ze zelfs. In de supermarkt kan je van die plastiek zakken kopen die je vult met water en die na een nachtje in de vriezer perfecte ijsblokken vormen. Zo een aantal zakjes wegen letterlijk niéts, maar garanderen je wel frisse drankjes. (En psssst, als je geluk hebt vind je ze zelfs in de hipste vormen)

Waterschoenen

waterschoenen_web

Vorig jaar in Gran Canaria waren we zo slim geweest geen waterschoenen mee te nemen. Aangezien we het vertikten om aan de overvolle en aangelegde zandstranden tot rust te komen, zochten we prachtige alternatieven. Die alternatieven waren 100% natuurlijk, wat dus ook wou zeggen 100% rotsachtig. Met heel wat sneedjes en bloed stapten we telkens opnieuw de zee uit. Dit jaar nemen wij alvast verstandig onze voorzorgen! Bij de Koodza heb je al voor €8,5 waterschoenen die er degelijk uitzien!

Plastieken regenjas

regenmantel_web

Wij Belgen zeulen àltijd overal een regenjas mee naartoe. “Stel dat het toch even regent”. Zelfs naar de Sahara zouden we een regenjas meenemen “just in case”. Wel, wij zijn daarmee gestopt! Al is het maar om optimistisch op vakantie te kunnen vertrekken! In de plaats daarvan nemen we van die festival plastiek zakken mee in de vorm van een regenjas. Het weegt letterlijk niets (praktisch als je enkel met handbagage reist!) en uiteindelijk moet je ze toch nooit gebruiken, dus who cares dat het verre van ‘fashionable’ is. Onze jasjes namen we al verschillende keren mee, ze zagen al prachtige delen van de wereld, maar zitten wel nog steeds in hun oorspronkelijke verpakking. In de action kan je zulke jasjes in alle kleuren van de regenboog kopen voor een luttele dertig cent.

Kleine reisflesjes

flesjes_web

Ook al kan je 20kg bagage meenemen, toch proberen we de vloeistoffen te beperken. Als je 10 dagen weg bent heb je zeker en vast geen hele fles shampoo nodig. We nemen enkel het nodige mee en vergieten alles in kleine pulletjes. Minder gewicht, minder overbodige dingen die je meeneemt. In mijn toiletzak zaten er bij aankoop een aantal lege flesjes die ik gewoon telkens opnieuw hervul. Met behulp van duidelijke labels kan ik de producten onderscheiden. Wil je zelf geen flesjes hervullen? Niet getreurd, van letterlijk àlles kan je kleine formaten kopen in de Kruidvat! Nivea, zonnecrème, dissolvant pads…

Bobble

_MG_7867_web

Iedereen die me kent weet dat ik àltijd en overal water bij heb, het liefst van al in mijn bobble die ik altijd opnieuw kan vullen. Op reis doe ik niet anders. Het is typisch dat je niet meteen een winkeltje met water vindt of dat je kleine flesje op is. Hervullen met kraantjeswater vinden vele mensen not-done, want het smaakt niet altijd even lekker. De bobble is hiervoor dé oplossing! Je vult het op je hotel / appartement met kraantjeswater. Smaakt dat niet zo lekker? Niet getreurd, want de filter in het flesje neutraliseert de smaak. Is het water op? Dan vul je dat gewoon ergens opnieuw. Voila. àltijd water en geen zoektochten meer naar winkeltjes die misschien een flesje water verkopen. De bobble vind je in België helaas bijna niet. Bij Alice Délice in Wijnegem shopping vind je de flesjes. In Nederland kom je ze vaker tegen. In de Bijenkorf heb je alvast altijd veel keuze qua kleuren en groottes.

Multi spices

spices_web2

Als je op hotel verblijft is dit niet van toepassing voor jou. Maar huur je een appartement en ben je van plan om toch ook af en toe een avondmaal te bereiden? Dan is een potje met verschillende kruiden onmisbaar. Vaak in de keukens zijn er geen kruiden aanwezig en met behulp van dit kleine lichte kruidenpotje heb je verschillende kruiden zonder dat je op vakantie onnodig veel potjes moet aankopen die je dan toch niet meer meeneemt.

Handwas zeep

wasmiddel_web

Jullie moeten niet ongerust zijn, wij doen onze was niet op vakantie. Maar die T-shirt die ik eigenlijk al 3 dagen aanhad en die zooo praktisch is, of die chloor bikini, of een vuile vaatdoek of… dat durf ik wel eens snel in het water te steken met wat zeep. Zo kan ik die ooo zo praktische T-shirt waarvan ik maar 1 exemplaar heb nog eens aantrekken, is mijn bikini chloorvrij en hoef ik geen 8 vaatdoeken mee te zeulen. Je kan wat waspoeder meenemen in een zakje, maar zo wit poeder in een zakje op een luchthaven lijkt mij niet het meest snuggere idee. Wij gieten dus bovenstaand vloeibaar wasproduct over in een klein pulletje. Het is gemaakt voor een snel handwasje dus ideaal!

 

Ben je nog op zoek naar een grote meeneemlijst die je kan afvinken?
Wij schreven er eentje om op sneeuwvakantie te gaan.
En ook om te gaan kamperen maakten we een heuse lijst…

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.