Budget reizen versus luxe reizen

Telkens als we op vakantie gaan doen we dit met een beperkt budget. Goedkoop vliegen, een goedkope huurauto, goedkoop overnachten… Vorig weekend mocht ik proeven van een weekendje Brussel, zonder beperkt budget.


Britta had via de blog ‘it-girl‘ een weekendje in The Hotel gewonnen. Hét fashion hotel van Brussel telt 26 verdiepen en is gelegen in de Boulevard de Waterloo. En het leuke? Ik was haar +1.

Na een drukke werkweek liet ik alles achter mij en stapte ik op de trein richting Brussel. Eens gearriveerd kwamen we binnen in een wereldje waar ik eigenlijk helemaal niet thuis hoor, gevolgd door ‘whoooaah’, ‘wiijjssss’, ‘schoooooon’, ‘woooooooow’, ‘whiiiiii’ … Ik gaf mijn ogen de kost, genoot en maakte heel wat nieuwe indrukken.

Conclusie 1: light traveling op z’n best

Op hotel heb je alles om te overleven: een minibar met gratis consumpties, verzorgingsproducten, handdoeken, een ontbijt. Wat heb je dan meer nodig dan een tandenborstel, tandpasta, je bikini (sauna!), vers ondergoed en je basis verzorgingsproducten? Juist ja, ik dacht hetzelfde! Met een licht gevulde handtas kwam ik toe in het hotel. Ferm praktisch moet ik zeggen!

Conclusie 2: het beste ontbijt vind je op hotel

Een uitgebreid ontbijt, op het 24e verdiep met zicht over heel Brussel… Muffins, american cookies, verse eitjes, croissants, chocoladekoeken, vers fruitsap / pompelmoessap, noten, exotisch fruit, koffie… Do I need to say more?

Conclusie 3: Extravagante luxe in een panorama room

Wij waren zo van die gelukzakken in het hotel die een panoramakamer hadden op het 21e verdiep. Moderne kamer, killer view, uitgerust met een regendouche die zicht biedt over heel Brussel, knoppen aan je bed die de gordijnen, licht, … regelen, mooie zetel waarin we van ons glas cava (dat we kregen bij ontvangst) konden sippen… Uiiihh… again… do I need to say more?

thehotel-brussels-02 thehotel-brussels-01
 

Conclusie 4: je hoeft het hotel niet uit

Schermafbeelding 2013-09-01 om 21.25.51Bron: The Hotel

Een girlsnight-in? Perfect! Je hebt een bar – once again – met uitzicht over heel Brussel. Maar nog specialer? Een sauna mét zicht over héél Brussel. En naar het schijnt is de roomservice ook nog eens op en top in orde.

Stiekem gingen wij wel even naar buiten hoor, om heerlijk Thais te eten bij le 2ème élément  Grote aanrader trouwens!

Algemene conclusie

Zo een nachtje in luxe, wie wil dat nu niet? Het was heerlijk om even volledig te ontspannen en een luxehotel is daar de ideale plaats voor. Maar, nu komen dé belangrijke vragen. Ga ik mijn manier van reizen wijzigen en zou ik er écht zoveel geld (lees: ongeveer €250) voor over hebben voor 1 nacht? Ik ga twee keer neen antwoorden. Onze budget appartementen bieden enorm veel voor wat je betaalt. En eerlijk? De prijs stijgt dan misschien net iets teveel voor ‘wat je meer krijgt’. Maar… dit neemt niet weg dat ik ongelofelijk genoten heb van die ene overnachting in pure luxe. Gaan we dan nooit meer op hotel gaan? Tuurlijk wel! Voor korte trips zoals Amsterdam, Rotterdam… verkiezen we wel een hotel met wellness, alleen van een iets ander (lees: betaalbaar) kaliber.

Maar even alles nuanceren… Schepte ik elke maand tonnen €500 briefjes? Natuurlijk zou ik dan in zo hotels overnachten. Alles hangt uiteraard af van wie je bent en wat je verwacht…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.