Parijs: Anders winkelen dan bij ons

In België kan je heus wel goed gaan winkelen. We hebben de grote shoppingstraten in Antwerpen, de gezellige Veldstraat in Gent, … en aan shoppingcentra hebben we ook geen te kort. Waarom zouden we dan in Parijs naar de winkels gaan?


Omdat Parijs een aantal pareltjes heeft. Vandaag geef ik jullie geen relaas van àlle shoppingsmogelijkheden, want o-veral in Parijs kan je shoppen. Wel geef ik jullie mijn twee favorieten. Die favorieten zijn er niet omwille van het winkelaanbod, wél om het pand waar ze gehuisvest zijn.

Lafayette

Lafayette, qua aanbod te vergelijken met de Nederlandse Bijenkorf of een chiquere Inno. Maar de architectuur is adembenemend! Als vrouw ben ik waarschijnlijk een uitzondering, maar veel naar de kleren keek ik niet. De architectuur daarentegen, die kreeg veel aandacht!

parijs-wacca-lafayette-03 parijs-wacca-lafayette-02 parijs-wacca-lafayette-01

Praktisch

Lafayette vind je in de Boulevard Haussman. Krijg je maar niet genoeg van het winkelen? In deze straat bevindt zich ook ‘Le Printemps’, een ander bekend winkelcentrum.


Galerie de Vivienne

Parijs staat gekend voor zijn galerijen. Helaas hadden we in de drie dagen geen tijd om er nog te bezoeken, maar de Galerie de Vivienne is zeker en vast een aanrader. Gezellige kleine winkeltjes en prachtig overdekte gangen.

parijs-wacca-galerie-de-vivienne-0 parijs-wacca-galerie-de-vivienne-01

Praktisch

In Rue de Vivienne vind de onopvallende toegang van de Galerie.

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.