Toscane roadtrip 4: door het Carraragebergte

Zoals je in onze laatste blogpost al kon lezen, hebben wij vaak spontane uitspattingen op vakantie om rond te rijden en wel te zien waar we uitkomen. Dit zijn mijn favoriete trips, want doorgaans word je verrast door de plaatselijke schoonheid die je op het internet of in de boekskes niet terug vindt… We verbleven in Pariana, in het Carraragebergte. Dat gebergte staat gekend om zijn marmer. Zo kwam het marmer waarin David (het beeld van Michelangelo) vervaardigd is, uit het Carraragebergte.


Op deze bewuste dag reden we rond tussen de marmergroeves. We kwamen terecht op straten die niet op google maps of gelijk welke kaartenapplicatie staan, gewoon om de simpele reden dat die banen recentelijk speciaal waren aangelegd voor de marmergroeves. Daarom dat we geen kaartje van onze roadtrip kunnen tonen.

Tijdens onze trip…

wacca-carrara-toscane-07

Passeerden we langs charmante dropjes van een straat lang

wacca-carrara-toscane-02
Hadden we een prachtig zicht op de stad Carrara en leerden we eveneens dat het niet de moeite is om Carrara te bezoeken (niet meteen de meest charmante stad).

wacca-carrara-toscane-03

Hadden we in de heuvels zicht op prachtige en kleurrijke dorpjes.

carrara_tunnels
Reden we in spectaculaire ruwe & onverlichte tunnels die vol diepe putten zaten. Onze Panda heeft daar afgezien!

wacca-carrara-toscane-04 wacca-carrara-toscane-05 wacca-carrara-toscane-06

Bekeken we de marmergroeves van dichtbij. Je kan er ook de marmergroeves binnen gaan bezoeken. Dit deden we niet omdat het te mooi weer was om ìn de bergen te kruipen, maar ik kan me wel voorstellen dat het de moeite is! Je moet weten dat die bergen volledig hol zijn langs de binnenkant. Hoe spectaculair die marmergroeves ook zijn… Ik zag voor de eerste keer met mijn eigen ogen hoe we de natuur toetakelen om er bepaalde grondstoffen uit te halen. Zonde. Zeker als je weet dat marmer maar een klein percentage is waarvoor we de natuur aantasten.

massa-toscane-kust

Ontdekten we – eens terug aan de kust – een mooie ongerepte kustlijn. Geen vol zandstrand. Wel een rustig keistrand met enkele locals die in alle rust willen genieten van het zonnetje. Een aantal dagen later heb ik ook daar eens mijn zwemsloefkes aangetrokken om een aantal lengtes in de rustige zee te zwemmen. Zalig.

Waarom die spontane trips zo zalig zijn

Je neemt je auto, vertrekt, en ziet wel. Je bent ontspannen want niets moet, àlles kan! Je stapt uit je auto wanneer je wil, je maakt ergens een wandeling waar je het mooi vindt en je ontdekt spontaan. Het zijn niet altijd de culturele hoogstandjes of dé natuurwonderen die je tegenkomt. Maar je ziet wel de plaatsen waar het niet krioelt van de toeristen. Plaatsen die authentiek én ongerept zijn. En geloof mij, die zijn vaak nog mooier dan de hoogstandjes. Ik kan al niet meer wachten tot juni om weer in onze auto te stappen en te ontdekken!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.