Parijs: de eiffeltoren

Als je Parijs zegt, komt er meteen een eiffeltoren op mijn netvlies. Ik herinner me dat mijn broer na zijn Parijs citytrip zei ‘pfff, zo een stuk ijzer, veel vond ik er niet aan’. Stiekem vind ik dat onbegrijpelijk… Het is een uniek bouwwerk, een eigenaardig bouwwerk, en hoe ze het bouwden in de jaren 1887 – 1889 is ongelofelijk. Van op heel veel plaatsen in Parijs heb je het zicht op de eiffeltoren en van op de eiffeltoren heb je een prachtig zicht over Parijs. Dus het mag dan nog zo een toeristische attractie of een ‘stuk ijzer’ zijn, ik ben ongelofelijk fan!


Wij beklommen de Eiffeltoren te voet. Voor amper €4 per persoon (als je een Europese inwoner onder de 25 jaar bent) ga je tot het tweede plateau. Waarom ik te voet wilde? Je beleeft de toren zoals hij oorspronkelijk gemaakt is, je hoeft geen uren aan te schuiven, je kan elk moment stoppen om van het uitzicht te genieten én het is nog eens een perfecte fitness! Wil je tot boven? Dan moet je geduld hebben (want op elk plateau (zelfs in februari) een lange rij).

wacca-parijs-eiffeltoren-01 class="stag-section stag-intro-text"

wacca-parijs-eiffeltoren-04 wacca-parijs-eiffeltoren-03 wacca-parijs-eiffeltoren-02

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.