We hebben geboekt: zomervakantie 2014

Zoals elk jaar was het bepalen van de vakantiebestemming voor deze zomer niet eenvoudig. Een overaanbod aan aantrekkelijke vakantiebestemmingen. Een echt luxeprobleem!

Autovakantie

Eerst en vooral zochten we naar interessante bestemmingen die we perfect met ons autootje kunnen bereiken. Budgetvakantie, weet je wel… We dachten al snel aan de klassieker Frankrijk, omdat dit voor mij nog een relatief onbekende bestemming is. Ik leende een reisgids over Frankrijk, zocht naar interessante appartementen / huisjes maar werd niet wild enthousiast zoals ik doorgaans word bij het opzoeken over onze volgende vakantiebestemming.

Moéten we eigenlijk echt met de auto? Kunnen we niet toch iets spannenders en nieuwers doen?

Géén autovakantie

Kom kom, we zijn nog veel te jong en eigenlijk is er niets dat ons zo beperkt in onze reiskeuze. Geen eigen huis, geen kinderen… Het is nu dat we ervan moeten profiteren!

Dus, we zochten verder… Gelukkig was de landkeuze na Frankrijk iets minder moeilijk dan vorig jaar. Het staat al lang op mijn lijstje. Het is niet zo toeristisch als Frankrijk, Italië en Spanje. Het is er rustig, warm en authentiek. Je kan er ongemerkt 14 dagen in den boeren buiten leven, op je eigen tempo. En het is de ideale plaats om je batterijen opnieuw op te laden voor het drukke werk- en stadsleven. Gok eens…

Portugal

Juist!

Waar ergens in Portugal?

Schermafbeelding 2014-03-23 om 17.51.22

In den boeren buiten. Het dorpje noemt ‘Montalvo’. We hebben er een huis geboekt, met een prachtige tuin, gezellige eethoek buiten en privé zwembad. In juni gaan we even helemaal van de aardbol verdwijnen en doen alsof we in het landelijke Portugal wonen.

Net zoals vorig jaar verblijven we op eenzelfde locatie. We zien misschien minder van Portugal dan als je het in 14 dagen doorkruist, maar we geloven dat we de locatie beter leren kennen en begrijpen als we er voor een langere tijd vertoeven, als we er echt eventjes wonen. Als je de straten van je dorp kent, weet bij welk buurtwinkeltje je het beste fruit kan kopen en op je gemak de eindeloze prachtige banen rond je huisje kan doorkruisen, op zoek naar dat prachtige unieke plekje dat je niet in de reisgids vindt.

Wat gaan we daar sowieso gaan bezichtigen?

Lissabon

d627062921ce1653a14da48429b890dc
Bron

Ons huisje bevindt zich ongeveer een uur en een half rijden van Lissabon, dit staat dus heel hoog op het lijstje van must visit.

Santarém

375c4580a332432f5f3d47c2d1106778
Bron

Natuurpark: parque nacional das serras de aire e candeeiros

parque nacional das serras de aire e candeeiros

De kust

Screen Shot 2014-03-24 at 13.55.40

Aldeia do Mato

Screen Shot 2014-03-24 at 13.56.00

Dit plekje bevindt zicht 15 minuten van waar we zullen verblijven. Wat mij betreft ziet dit er hemel op aarde uit. Zeker als je weet het rondom ons huis krioelt van de rivierstranden.

En nog zoveel meer

Het is opvallend hoe onpopulair Portugal is bij het toerisme. En al zeker alles wat buiten het zuiden en de bekende steden zoals Lissabon en Portugal valt. Op het internet is er geen overdaad aan informatie en zelfs mijn reisgids is relatief bescheiden. We gaan dus heel wat ontdekken en deze zomer mogen jullie allerlei Portugese geheimen en verhalen verwachten.

En jullie, waar trekken jullie heen? Of van welke bestemming dromen jullie?

3 Comments

  1. Zeker ook eens de studentenstad Coimbra bezoeken… Leuk voor een dagje uit! Er is een beneden -en bovenstad. De bovenstad is schitterend met een fenomenale universiteit! In de benedenstad is het gezellig wandelen langs de rivier Mondego… Portugal is een prachtig (en budgetvriendelijk) land!

  2. Portugal staat ook nog op mijn lijstje; ik kocht vorig jaar de Trotter van het land maar misschien dat we volgend jaar een citytrip Lissabon combineren met iets in de buurt, wie weet, alle opties zijn nog open, en dan kan ik hier wat tips komen halen ;-)

  3. Ziet er bijzonder aantrekkelijk uit en nu vol spanning wachten op de geheimen en verhalen… om van mee te genieten…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.