De zomer verlengen? Dit doen wij zo…

Oktober… De dagen korten, tijdens het opstaan is het alweer koud, twijfelachtig zetten we de verwarming voor het eerst aan, tijdens de fietstocht naar het werk is de zon nog niet volledig doorgebroken… Die gedfachte alleen al, brrr… Om die veel te korte zomer nog net dat tikkeltje langer te maken vertrekken we volgende week maandag naar Kroatië. Onze motivatie? Simpel. Dat laatste warme zonnetje meepakken (of dat hopen we toch)…


Jaajaaa, ik weet het. In oktober is het daar geen 30° meer. Neeneee, we gaan er niet van uit dat we zullen kunnen zwemmen in de zee (hoewel dit écht de maks zou zijn, dus liefste zon, doe maar een efforke). Maar… In Kroatië is er meer te doen dan zonnen alleen. Benieuwd? Hieronder een aantal dingen die ik alvast noteerde…

Nationaal park Paklenica

kroatie1
Bron
Ruwe bergen, het uitzicht op het uitgestrekte natuurgebied dat aan de voet van de kust ligt… Wandelschoenen, yes please!

Pag

pag-kroatie2
Bron
Pag, het kale eiland dat we vanop ons terras zullen kunnen bewonderen omdat het vlak voor ons ligt. In mijn hoofd stippelde ik al een hele rit uit, langs de kustlijn van Kroatië & doorheen het eiland van Pag. Roadtrip, yes please! (en oh, enorm benieuwd naar de Paski Sir kaas, afkomstig van dit eiland!)

Nationaal park Krka

Dit ligt iets verder van onze verblijfplaats, maar voor watervallen en natuur wil ik wel een uurtje in de auto zitten en Kroatië wat verder verkennen!

Zadar

zadar-kroatie
Bron
Ik ben er nog niet helemaal aan uit of Zadar the place to be is (iemand in de zaal met ervaring?), maar dit zullen we jullie binnenkort misschien kunnen vertellen. Of we trekken naar Zadar, of we gaan naar een andere onbekende plek die achteraf enorm de moeite blijkt te zijn! (Moest diezelfde persoon (of iemand anders, het is ons eender) in de zaal een helikopter kunnen regelen, houd je zeker niet in. Want allez, zeg nu zelf. Het ziet er langs boven alvast prachtig uit).

Dus liefste lezers, binnenkort mogen jullie allerlei nieuwtjes over Kroatië verwachten, want schoon zal het sowieso zijn (ahja, heb je bovenstaande foto’s goed bekeken? Kwijl kwijl…).

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.