Portugal: roadtrip naar Batalha

Een van de redenen waarom we naar Portugal trokken is omdat mijn broer een half jaar in Porto studeerde. Gedurende dat half jaar heeft hij een heel stuk van Portugal afgereisd. Zijn verhalen zorgden voor de nodige kriebels, dus we gingen op zoek naar een streek die ons de moeite leek. Toen hij onze keuze hoorde, zei hij letterlijk tientallen keren dat we naar Mosteiro da Batalha moésten gaan. Onder het motto ‘ja, hij zal het wel weten zeker?’ maakten we een mooie roadtrip doorheen Parque Natural das Serras, naar Batalha. Twee vliegen in een klap, ha!


Parque Natural das Serras

batalha-wacca-05batalha-wacca-03
Dit is zo een van die natuurparken dat eigenlijk veel banen heeft en enkele dorpjes. Toch is de natuur er uitgestrekter dan in andere gebieden. Het voordeel van zulke natuurparken? In een korte tijd zie je veel, en de banen zijn enorm aangenaam… Moet je speciaal een trip naar dit park inplannen? Neen… Maar als je net zoals ons even een kleine omweg hoeft te maken raad ik jullie deze weg aan. Binnenbanen zijn nu toch eenmaal mooier dan autostrades?

Mosteiro da Batalha

Of in het Nederlands ‘het klooster van Batalha’. Zoals je misschien wel weet is Portugal een heel katholiek land, waardoor het volgezaaid is met monumenten. Mosteiro da Batalha staat op de Unesco werelderfgoedlijst, is een Portugees Gotiek meesterwerk én hoort daarbij nog eens tot de zeven wonderen van Portugal.

Het dorpje Batalha is triestig en stelt niets voor, maar het klooster daarentegen is zeker en vast een bezoekje waard! Het kalkstenen klooster is enorm groot en bestaat uit een kerk, prachtige kruisgangen en een tot in de puntjes afgewerkt mausoleum.

Ik ben niet iemand die elk katholiek monument zal gaan bezichtigen, kerken zijn mooi maar ik hoef ze niet altijd binnen te stappen. Eerlijk? Had mijn broer niet gezegd dat het zo hard de moeite was had ik er zelfs nooit zo ver voor gereden… Dus bij deze broer, nen dikken merci, want nu is het mijn toer om veelvuldig te herhalen ‘dat ge écht naar dat klooster moet’! Verder ga ik hier geen intellectueel & geschiedkundig relaas voeren, als jullie benieuwd zijn, wikipedia weet alle details! Hieronder gewoon nog wat foto’s, wat mij betreft vertellen die genoeg…

batalha-wacca-02 batalha-wacca-01 batalha-wacca-04

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.