Groen in Gent: de Bourgoyen

Voor een vakantiegevoel hoef je niet altijd ver te reizen. We hebben een prachtig herfstweekend achter de rug (het was verdorie beter weer dan in Kroatië!). Zowel zaterdag als zondag trokken we onze wandelschoenen aan en gingen we twee uurtjes wandelen. Zaterdag stapten we naar de Blaarmeersen, om daar een wandeling rond het water te maken. Zondag gingen we naar de Bourgoyen, waar we kozen voor de grootste wandeling.


bourgoyen-wacca-02 bourgoyen-wacca-01

We wonen in het drukke, levendige Gent en dit doen we doodgraag. Toch is er iets in ons die ook graag naar de rust grijpt. Op reis gaan we meestal naar ‘den boeren buiten’ en ook thuis snuiven we graag de frisse lucht op (in plaats van de vele uitlaatgassen). In Gent hebben we veel ontsnappingsplaatsen (zoals de blaarmeersen, het citadelpark, het zuid…). Maar mijn favoriet groen plekje bij uitstek is ongetwijfeld de Bourgoyen. Het is 220 hectare groot, er zijn genoeg wandelpaden voor een stevige of minder stevige wandeling, het is mooi in elk seizoen, en het is het meest vogelrijke natuurgebied in Vlaanderen…

Gisteren nam ik mijn DSLR helaas niet mee, waardoor bovenstaande foto’s gewoon puur uit mijn iPhone komen. Maar vorige winter maakte ik eens op een prachtige winterdag een stevige fotowandeling. Ik heb diep in mijn archief gegraven, zodat ik jullie even kan laten wegdromen bij een winterse zonsondergang. Van mij mogen de koude winterdagen nu wel komen. Ik kijk al uit naar onze volgende winterse wandeling!

bourgoyen-wacca-05 bourgoyen-wacca-03 bourgoyen-wacca-04

Nu ben ik wel heel erg benieuwd, wat is jullie favoriete plek in België om even te ontsnappen aan het drukke leven?

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.