Kroatië: betaalbaar appartement met privéstrand

Mijn ultieme kick?  Een originele / luxueuze overnachting aan een betaalbare prijs vinden… In Italië slaagde ik er in een authentiek huisje te vinden in Toscane voor amper €50/nacht. In Portugal vond ik een gerenoveerd huis mét privétuin en zwembad voor €54/nacht (waarover later meer). En toen we na Portugal dachten ‘voor dit geld vinden we nooit meer iets dat hier aan kan tippen’, vond ik in Kroatië een appartement met privéstrand voor €50/nacht. En als ik die dingen vind, dan ervaar ik dat als een enorme kick!


Aangezien ik via twitter meermaals vragen krijg over onze overnachtingen , hebben we besloten om onze overnachtingen en ervaringen ook meer op wacca te delen. Dus bij deze, een artikel over de meest recente overnachting; ons appartementje in Kroatië.

Verwelkoming

De host Maja wachtte ons op aan de straat en verwelkomde ons met overheerlijke zelfgemaakte koekjes. We kregen een korte rondleiding, waarna we samen naar het privéstrand trokken om samen met haar, haar mama en dochtertje een koffie te drinken.

wacca-reisblog-kroatie-airbnb-5

 

Privéstrand

Het privéstrand, de zonsondergangen… dit maakte ons verblijf zo uniek! Dit mooie stukje strand – een baaitje -, rust, stilte, helemaal voor ons alleen. Afhankelijk of je houdt van privacy of niet, hadden wij in zekere zin geluk. In het huis waren er drie appartementen, allemaal van Maja’s familie. Tijdens de zomermaanden en het weekend kan het zijn dat de andere appartementen ook bewoond worden en is het privéstrand gedeeld met de familie. Maar aangezien wij buiten het seizoen verbleven, was het allemaal voor ons alleen. Ook de omliggende huizen met stranden waren leeg. Een oase van rust dus.

De eerste avond zetten we ons met een goeie fles wijn op het strand, en bleven we zitten tot het laatste zonnetje. De schoonheid hiervan is onbeschrijfelijk. Rust, stilte, water, zon, een eiland in de verte, de zon die ondergaat.

Heel jammer dat we door het weer maar één avond echt buiten op het strand hebben kunnen zitten. Maar ooit, ooit gaan we daar een hele dag bakken, in de zon, en in de rust. Gewoon, omdat we ooit nog eens naar Kroatië gaan, en ik puur voor het verblijf nog voor een nacht of twee zou terugkeren. Zo goed was het daar (en ik wil normaal gezien nooit terug keren, want de wereld heeft eigenlijk zoveel mooie plekken).

wacca-reisblog-kroatie-airbnb-1 wacca-reisblog-kroatie-airbnb-2 wacca-reisblog-kroatie-airbnb-3 wacca-reisblog-kroatie-airbnb-4

Het appartement

Schermafbeelding 2014-11-10 om 17.12.02Schermafbeelding 2014-11-10 om 17.26.58 Schermafbeelding 2014-11-10 om 17.27.20 Schermafbeelding 2014-11-10 om 17.12.380ddfd5f6_originalSchermafbeelding 2014-11-10 om 17.08.19
Het appartement op zicht was relatief basic, maar wel volledig in orde. De keuken was – afgezien van een goed aardappelmes en blikopener – goed uitgerust om dagelijks te koken. Het bed sliep uitstekend, de badkamer was klein maar praktisch en alles was tot in de puntjes gekuist en proper. Niet onbelangrijk is de aanwezigheid van perfect werkende wifi, gratis parkeerplaats én airco. Met andere woorden, alles wat we nodig hadden.

Het strand is niet altijd volledig privé, maar het balkon aan het appartement is volledig van jou. Mét zicht op zee en uit de wind (of toch toen wij er waren, tijdens een storm).

De ligging

De ligging is goed, maar als je graag rondtrekt en rondrijdt niet meteen ideaal om dit appartement als uitvalsbasis te gebruiken voor een lange vakantie. Wil je twee weken aan het strand liggen dan is dit uiteraard perfect! Het enige nadeel dat wij ervaarden aan de ligging, is dat het huis op een lange baan naast de kust ligt. Buiten die baan is er in de buurt niets. Gelijk waar je naartoe wilde, moest je naar links of naar rechts rijden en eerst minimum gedurende 30 minuten rijden eer je een andere weg kon inslaan.

In de buurt zijn er geen grootwarenhuizen zoals wij die gewoon zijn. Je vindt er veel kleine winkeltjes – zoals een klein buurtwinkeltje bij ons – maar vlees, vis, groeten en fruit vind je er niet. Het dichstbijzijnde grootwarenhuis waar je je maaltijden kan kopen is in Zadar, een klein uurtje rijden van het appartement. Maar met een weekmenu op te stellen en één keer naar Zadar te rijden was dit ook opgelost (ideaal om dit de eerste dag te combineren met een bezoek aan de stad!).

Vanuit het appartement brachten we een bezoek aan Pag, Paklenica, Zadar en Nin. Wat ook perfect haalbaar is (maar wat wij door de weersomstandigheden niet gedaan hebben) is Krka.

Prijs

Hoewel het appartement geafficheerd wordt aan €65/nacht, betaalden wij €50/nacht. Het viel ons op tijdens het boeken, dat als we in dezelfde periode langer dan een week verbleven, de overnachting wel plots €65/nacht werd. De periodes en het aantal nachten goed in de gaten houden is dus de boodschap!

Wacca-sterren

En dan nu, het moment van de waarheid…

Appartement – outdoor: 5/5 sterren (prachtig privéstrand en balkon)
Appartement – indoor: 4/5 sterren (netjes, alles aanwezig, basic)
Netheid: 5/5 sterren (een van de properste appartementen die we al tegenkwamen)
Ligging: 3/5 sterren (ligging goed om een aantal dagen als uitvalsbasis te gebruiken, maar om 14 dagen van daaruit rond te trekken iets te onhandig)

Totaal: 4/5 sterren

Benieuwd naar meer info, of wil je meteen boeken? Dan verwijs ik je graag door naar de airbnb pagina.

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.