Lissabon bezoeken in 1 dag

Lissabon is een grote stad; aangenaam om in te kuieren, maar evengoed boordevol culturele hotspots. Aangezien we maar één dag in Lissabon waren, besloten we de sfeer op te snuiven, rond te wandelen, een terrasje mee te pakken, goed te gaan eten… En eerlijk? Dit lijkt me de beste manier om de stad op een korte tijd te verkennen.


Kuieren in Alfama

We parkeerden onze auto in centrum Alfama – een wijk vol pittoreske hoekjes, kleine straatjes – en kuierden door de wijk. We zagen panoramische vergezichten, kleurrijke huizen, versierde straten, bouwvallige huisjes en kerkjes, …

wacca-reisblog-lissabon-alfama3 wacca-reisblog-lissabon-alfama2 wacca-reisblog-lissabon-alfama

Baixa en Avenida

De wijk Alfama loopt naadloos over in Baixa en Avenida. Hoewel we op voorhand dachten enkel tijd te hebben voor Alfama, belandden we plots in een andere buurt waar we dit zicht aantroffen. Tja, veel moet ik daar niet over zeggen zeker?

wacca-reisblog-lissabon-baixa

Stukje strand

Ook in Baixa en Avenida vonden we dit strandje, waar we een tijdje genoten van het zonnetje en een licht briesje. Aangezien we vooral het binnenland van Portugal bezochten tijdens onze reis, is dit het enige stukje kust dat we tegenkwamen gedurende de twee weken, za-lig. Oh, en die brug daar in de verte, die kon ik wel enorm smaken!

wacca-reisblog-lissabon-zee1 wacca-reisblog-lissabon-zee2

Dineren in Sea Me

Wij eten graag, en al zeker als het goede verse vis is. Sea Me kreeg 9,2/10 op foursquare, dus dit wilden we uittesten. Er was geen plaats meer, maar voor ons maakten ze nog twee plaatsen vrij aan de toog. De mensen die na ons toekwamen zonder reservatie konden geen tafeltje meer bemachtigen, reserveren is dus de boodschap! Laurent bestelde een opgevulde vis (waarvan ik – schaam op mij – de naam vergeten ben) op een bedje van een zeevruchtenpasta, en ik octopus op een bedje van groene groenten. Allebei fenomenaal lekker klaargemaakt, vers, puur en betaalbaar. Laurent dronk er een bijpassende wijn bij, ik hield het sober en dronk een spuitwater (aangezien ik nog 150km te gaan had op onbekende wegen). Ze hebben een uitgebreide dessertkaart, maar daar hadden we allebei na zo een heerlijk gerecht niet meteen nood aan. We betaalden ongeveer €45, wat duur is naar Portugese standaarden, maar in België zou je sowieso pakken meer betaald hebben voor deze gerechten. Het diner maakte ons blits bezoek aan Lissabon compleet!

Besluit

Lissabon is een heel gezellige stad om gewoon rond te wandelen, een terrasje mee te pikken, te genieten van de mooie vergezichten, lekker te gaan eten… En tegen alle verwachtingen in heb ik niet het gevoel dat we de stad doorgekoerst hebben, gewoon omdat we op voorhand besloten niets speciaals te bezoeken, maar alles op ons af te laten komen. Uiteindelijk kunnen we altijd nog eens terug voor een aantal dagen, dus waarom zouden we ons haasten?

wacca-reisblog-seame-lissabon

Lissabon is een gezellige stad, maar als ik mag kiezen tussen Lissabon en Porto kies ik wel Porto. De stad is iets kleiner, wat ze gezelliger en gemoedelijker maakt.

2 Comments

    • Ze zijn allebei zeker de moeite hoor… En als je het écht niet weet kan je ook gewoon naar beide steden reizen. De treinverbinding lijkt me wel vlotjes…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.