On the list: ijsland

Zoals jullie wel weten staat Ijsland torenhoog op mijn lijstje, en met torenhoog bedoel ik echt op nummer één. Waarom we er nog niet geraakten? De prijzen zijn absurd hoog, en momenteel verkies ik toch meermaals op vakantie gaan, in plaats van het reisbudget er in een reis door te jagen.

Maar alle wegen staan nog open voor volgend jaar. Er zijn – buiten een wintervakantie – nog geen plannen gemaakt. Dus wie weet… Wie weet, dat we plots de win-for-life winnen en er een maandelijks reisbudget aan over houden om U tegen te zeggen.

Maar dus, voor nu, kunnen we ook gewoon prachtige filmpjes bekijken, want dit is eentje dat ik gewoon moest delen op wacca. Prachtig filmpje van een prachtig land.

Iceland from Ugmonk on Vimeo.

8 Comments

 1. Ik ben er deze zomer geweest. ’t Zal aan mij liggen, maar IJsland heeft voor mij beslist niet de verwachtingen waargemaakt, zeker niet als je het prijskaartje bekijkt. Aan mensen die naar onze reis vragen, zeg ik altijd gekscherend dat IJsland het enige land is dat mooier is op foto dan in het echt. http://yab.be/reizen/ijsland-2014/

  • Oei, spijtig dat je dit zo ervaarde… Ik heb er ondertussen ook al zodanig hoge verwachtingen van dat het inderdaad misschien evengoed kan tegenvallen.
   Merci alvast voor de link! Deze blogposts spit ik deze avond eens door :).

 2. Ik ben dit jaar in juni geweest en ben helemaal rond het eiland gereden, dus niet het binnenland in (dat is voor een volgende keer). Hierdoor konden er de kleinste, goedkoopste auto huren.
  We sliepen altijd in een tent en paste kookten bijna elke dag zelf ons potje.
  Daarnaast gingen we wel naar walvissen kijken en aten we af en toe op restaurant.
  Dit alles kostte ons 1300 euro per persoon, wat achteraf minder was dan we gevreesd hadden.

  Vooral de campings vielen goed mee, een paar keer niet moeten betalen omdat we vlak voor het echte toeristische sezoen zijn geweest (1-15 juni). Er waren dan ook een pak minder toeristen wat alleen maar leuker is om in uw eentje in de natuur rond te lopen.

  Ik wil gerust onze planning eens doorsturen, deze is al gebruikt door 3 verschillende mensen, dus met veel nota’s met wat iedereen anders gedaan heeft elke dag.

   • Ik heb hier nogal op den bots beslist om mee te gaan op reis naar Ijsland mer vrienden begin september. Plan is rond Ijsland rijden en kamperen. Dus als die planning van Joren nog bestaat, zou ik die heeeeeel graag eens zien :) zie je het zitten om die eens te delen/ op te sturen? Ik verschiet wel van heit feit dat her blijkbaar zoooo duur is, na Afrika heb ik hier misschien eigenlijk geen budget voor dan…anderzijds, YOLO! :p

    • Whoah, jaloers! :D
     IJsland is zozo duur, maarja, YOLO ;) Hier komt het er ook nog wel eens van… Alvast nu al benieuwd naar jouw verhalen!

 3. Dag Liesbeth

  Tof om te zien dat je nog altijd volop aan het bloggen bent en nog altijd een even vlotte pen hebt! Toeval wil dat mijn schoonbroer volgende zomer naar Ijsland gaat, en wel op een heel budgetvriendelijke manier, namelijk via ‘huisruil’. Hij heeft dat met zijn gezin al meermaals gedaan (maar dus nog niet naar Ijsland) en telkens opnieuw heeft hij daar positieve ervaring mee gehad. Ik ben daar persoonlijk niet zo voor te vinden, maar misschien is het een tip om er toch niet je volledige reisbudget in één keer te moeten tegenaan gooien?

  Veel succes verder!

  Groetjes

  Ilse Welvaert

  • Hey Ilse

   Dank je wel voor de lieve comment :). Enig idee via welk systeem ze aan huisruil doen? Hoorde daar inderdaad ook alleen nog maar goede dingen van, wil ik wel eens wat meer over opzoeken en over te weten komen.

   Groetjes

   Liesbeth

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.