Top 5 vakantiemuziek van 2014

2014 zit er bijna op, dus het is tijd om terug te blikken op een aantal fantastische momenten afgelopen jaar. Wij hebben voor jullie 5 terugblik-artikels in petto, en vandaag starten we met onze 5 ultieme vakantieplaten. Laurent en ik leerden elkaar kennen op de muziekschool, dus het spreekt voor zich dat muziek niet uit ons dagelijks leven weg te denken is. Toch is het ergens misgelopen en hebben we allebei een andere muzieksmaak. Laurent houdt van harde beats, terwijl ik akoestische en rustige muziek verkies. Thuis ligt er doorgans klassieke muziek of jazz op, maar dit is niet altijd vakantiemuziek.


Tijdens de roadtrips is het voor ons het ultieme moment om onze persoonlijke topplaten op te leggen, waarna we er altijd een aantal gezamenlijke topplaten aan overhouden. Telkens ik deze nummers opnieuw hoor zijn er bepaalde gebeurtenissen en plaatsen op mijn netvlies gebrand en een voor een hebben ze iets te zien heeft met onze reizen van 2014. Ik zou zo zeggen, leg onderstaande muziek op en lees volledig in sfeer verder!

N°1 // Changes – Faul & Wad Ad, Pnau

Deze plaat verdient echt zijn eerste plaats! Het stond constant op tijdens onze zonnige roadtrip in Portugal. Telkens ik dit nummer hoor, zie ik me weer rijden op die ene aardewegel met het zonnetje in ons gezicht, of die keer dat we op die lange baan reden met extreem hoge bomen langs bijde kanten, of die lange trip die we maakten naar de Spaanse grens, of… Je begrijpt me wel. Enorm feelgood nummer die een grote smile op mijn gezicht tovert.

N°2 // Home – Rudimental

Toen we deze zomer naar Lissabon reden beluisterden we dit nummer voor de eerste keer. Ik zie nog steeds de baan en heuvels voor mij toen dit speelde. Zelf ben ik enorm fan van het begin, laurent is wel te vinden voor de rest. Perfect match zou ik zo zeggen, en niet onbelangrijk; sfeer gegarandeerd met dit nummer!

N3° //  I see fire – Howard Shore

“Gij gaat da een schoon liedje vinden”, zei Laurent de eerste keer toen hij het oplegde. En oh ja, gelijk had hij. Ideaal om tot rust te komen na een ‘sjol’-dag.

N°4 //  New Soul – Yael Naim, David Donatien

Nog zo een nummer dat Laurent doodleuk oplegde, volledig mijn ding, volledig zijn ding. Hoera! Repeat in Portugal! Zonnetje, glimlach en rijden maar…

N°5 // Sarajevo – Max Richter

Iets volledig anders… Helemaal geen nummer om happy van te worden, maar zooooo mooi! Dit lied heeft iets heel erg betoverend en ophelderend, met een toch wel depressieve blijklank… Stel je een storm voor, koud weer en de Kroatische heuvels met zicht op meerdere eilanden en blauw water. Dit nummer was ideaal tijdens onze roadtrip langs paklenica, en dit is het beeld dat ik altijd zal blijven hebben bij dit nummer.
Vreemd trouwens, dat dit mijn enige suggestie is in deze lijst. Ik steek het gewoon op Laurent hoor, in plaats van mijn muzieksmaak.

Nu ben ik wel heel erg benieuwd, wat was jullie favoriete (reis)muziek van 2014?

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.