de 5 meest betekenisvolle foto’s van 2014

Iedereen heeft tientallen of honderden foto’s van een jaar. Maar als we heel eerlijk zijn is niet elke foto een goede foto. Met goed bedoel ik niet ’technisch correct’, maar een foto die meer in jou naar boven haalt. Herinneringen en gevoelens… Ik zocht naar 5 beelden die voor mij een enorme meerwaarde bieden aan de reizen van 2014. Beelden die vastlegden wat ik leerde over een land, locatie of gewoon over mezelf.

N°1 // De schoonheid van Kroatië

kroatie-paklenica-roadtrip-07
Kroatië is eigenlijk de grootste verassing van 2014. Ik vermoedde wel dat het een mooi land was, maar zo mooi? Overal waar je rijdt zie je blauw water, eilanden en charmante vissersboten.

N°2 // Marvão

castelo-de-bode-wacca-04Tijdens onze rondreis in Portugal reden we ook naar de Spaanse grens, dit was ongetwijfeld de mooiste dag van heel onze vakantie. Onvoorstelbare vergezichten, een heel klein authentiek stadje en een charmant kasteel. Het hoeven niet altijd de grote bekende steden en must-sees zijn.

N°3 // Koken met verse locale ingrediënten

vongole-waccaOké, thuis kook ik dagelijks met verse ingrediënten, maar op reis is het toch altijd net iets anders. Rondstruinen in onbekende warenhuizen, ingrediënten in de kar leggen die we er thuis zelden inleggen (omdat ze hier onvindbaar of veel duurder zijn). Want wat is een reis zonder lekker eten? Juist ja… In Portugal stonden zeevruchten en vis centraal, heerlijk!

N°4 // Parijs eindelijk bezoeken zoals een echte toerist

parijs-ijfeltorenOp mijn 18e verjaardag ging ik voor 1 dag naar Parijs, en daarbuiten had ik de stad nooit echt bezocht. Dit jaar gingen we opnieuw met mijn verjaardag naar Parijs, nu alleen voor een aantal dagen. We zagen eindelijk alle toeristische hoogtepunten en daar heb ik ongelofelijk van genoten! Mijn favoriet? Dit blijft wel de eiffeltoren…

N°5 // Rotterdam, in u kan ik wonen

rotterdam-todo-wacca-04Rotterdam, een stad naar mijn hart. Ik kan niet omschrijven waarom, maar als er een stad is waar ik wel naar zou kunnen ‘emigreren’ is het wel Rotterdam. Erg ver van huis en grensverleggend kan je het misschien niet noemen, maar ik heb iets met die stad dat onbeschrijfelijk is.

3 Comments

  1. Prachtige foto’s!
    Bij mij was Parijs het hoogtepunt op citytrip-vlak (hoewel Gent er ook mocht zijn, maar ’t is eigenlijk appels met peren vergelijken). Maar dé vakantie van het jaar was natuurlijk Zwitserland. En Krakau heeft ook een plaatsje in mijn hart veroverd.
    Ik moet ook eens een overzichtje maken van 2014! Leuk idee :-)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.