De onvergetelijke reizen van 2014

Laten we eerst even de teletijdsmachine nemen naar de jaarwisseling van vorig jaar. Laurent en ik woonden net samen, ik was net afgestudeerd en had mijn eerste maanden als werkmens achter de rug. Ik had het idee dat het leven extreem duur is, en dacht dat sparen en reizen niet samengingen. Op de planning stond dus de geboekte trip naar Parijs en in de zomer zouden we de auto nemen naar Zuid-Frankrijk. Voor de rest wilde ik thuisblijven, want anders zou mijn spaarboek een zenuwinzinking krijgen.


Gelukkig leerde ik relativeren; sparen en reizen gaan perfect hand in hand. Het is een kwestie van afwegen, nietwaar? In totaal gingen we een maand op vakantie, net lang genoeg om al Laurent zijn congédagen op te souperen.

Citytrip Parijs

Langs de Champs Élysees wandelen, de Eiffeltoren te voet beklimmen, mijn verjaardag vieren in deze prachtige stad, bij de beste italiaan van Parijs eten, onze voeten kapot lopen, de glasramen van La Sainte Chapelle bestuderen, de Arc de Triomphe beklimmen, In de regen door St.-Germain lopen, …

parijs-2014

Centraal Portugal

portugalLangs kleine baantjes koersen, boeken verslinden in de zon naast ons privézwembad, door de straten van Lissabon kuieren, kastelen en kloosters bezoeken, kijken naar de plaatselijke immo en dromen van een vakantiehuis aan het water, naar de Spaanse grens rijden om daar verrast te worden door Marvão en zijn gigantisch kasteel, koning en koningin spelen in Sintra, overheerlijke verse vis gaan eten in Sea Me, meer dan 1000km rijden op de Portugese binnenbanen, ’s morgens brood gaan halen bij de locale broodkar die dagelijks passeert, verliefd worden op Portugal, …

Citytrip Rotterdam

rotterdamUitgenodigd worden door Ibis Rotterdam voor de officiële opening van hun nieuw hotel, door de gloednieuwe markthal kuieren, voor de eerste keer met de schoonmoeder op citytrip gaan (true story, en het was de maks!), gretig gebruik maken van ons tram-ticketje,  genieten van de combinatie oud – nieuw die in Rotterdam zo mooi te zien is, de Erasmusbrug afwandelen, genieten van het late oktober-zonnetje, een spetterend openingsfeest van Ibis Rotterdam, …

Kroatië: Dalmatië

Verwonderd zijn van alle eilanden, overal waar je rijdt water tegenkomen, genieten van een aperitief op ons privéstrand, de temperatuurwisseling van 25° naar 6° meemaken, tijdens de storm een spectaculaire roadtrip maken, bijna wegwaaien door de wind, bij elk dorpje een haventje tegenkomen, een veel grotere huurwagen krijgen dan we aanvankelijk geboekt hadden, landen op een luchthaven die even groot is als het station van Schellebelle, zodanig hoog rijden dat we 5 eilanden verder kunnen zien, zelfs als het bewolkt is omsingeld zijn door blauw water, elke avond genieten van de locale kaas ‘Paski Sir’, nu al willen terugkeren, …

kroatie

2014, je was fantastisch! Wat 2015 zal brengen, dat weten we zelf nog niet zo goed. Buiten de skireis eind januari staat er nog niets gepland. Alles kan nog!

Welke onvergetelijke trips maakten jullie in 2014? En maakten jullie al plannen voor 2015?

2 Comments

 1. Wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt! Je mag erg trots zijn op deze blog!
  Ik krijg meteen al zin om ook weer op reis te vertrekken..

  Mijn onvergetelijke trip dit jaar? De prachtige stad Rocamadour en zijn omstreken.

  Ik wens je alvast een fijn nieuwjaar toe!
  x

  • Oh dank je wel Justine, super lief! :)
   Rocamadour ziet er inderdaad prachtig uit…
   Geniet van deze avond, en een spetterend 2015 uiteraard!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.