Top 5 reisgadgets van 2014

Op reis nemen wij steevast een aantal technologische gadgets mee. Heel opvallend is dat onze lijst met gadgets er jaarlijks anders uitziet. Technologische snufjes verdwijnen, andere dingen komen er bij. Eén voor één maken ze op hun manier de reis aangenamer en vlotter, daarom delen we onze favorieten van 2014.


N1° // iPhone

Op nummer één staat sowieso mijn iPhone. Moest ik dan ook maar één iets van deze lijst mogen meenemen zou het sowieso mijn smartphone zijn. De reisplanning staat er op, offline kaarten, ons navigatiesysteem, mijn reisgids, het is mijn filmcamera, mijn fototoestel, de muziek voor in de auto staat er op en tussendoor is het het ideale toestel om extra reisinformatie op te zoeken. Do I need to say more?

N°2 // Digitale Spiegelreflex

Ook zonder mijn goede camera kan ik eigenlijk niet op vakantie. Ik maak verre van non-stop foto’s, Laurent en ik doen zelfs wedstrijdjes ‘zo weinig mogelijk foto’s maken’. We zijn van de mening dat er veel te vaak nutteloze foto’s gemaakt worden. Niet élke hoek die je zag moet op een foto staan. We willen zoveel mogelijk de reis beleven, en enkel de speciale momenten en zichten vast leggen op foto. Maar de foto’s die ik dan neem, die moeten dan wel goed zijn. De objectieven die ik doorgaans meeneem zijn mijn 18 – 55mm en mijn 50mm. De loodzware telelens laat ik meestal thuis.

N°3 // E-Reader

Mijn e-reader is gloednieuw waardoor ik hem enkel meenam naar Kroatië. Om gewicht te sparen in mijn valies is dit hemel op aarde! Toen we naar Portugal gingen had ik 2kg boeken mee, nu ben ik er van af met 300g. Ik kan eindeloos veel boeken meenemen én aangezien de batterij van mijn e-reader meer dan een maand meegaat moet ik zelfs niet eens een oplader meesleuren. Ik ben fan!

N°4 // iPad

We nemen nooit een laptop mee, maar om extra research te doen voor onze activiteiten is een tablet heel praktisch. Het is ook het backuptoestel voor mijn foto’s die ik er dagelijks op zet. Stel dat mijn camera plots in een ravijn valt of hij gestolen wordt op de metro, dan ben ik tenminste mijn foto’s niet kwijt. Stiekem kan ik het ook nooit laten om mijn foto’s al wat te selecteren en bewerken. Lang leve de iPad!

N°5 // Draagbare muziekbox

Niet elk appartement of huisje is voorzien van een muziekinstallatie, die nemen we dus gewoon zelf mee, in een heel compacte vorm! Hij is ook ideaal om tijdens zwoele avonden op ons terras of in de tuin te zetten. Sfeer gegarandeerd…

Zijn er dingen die jullie écht niet kunnen missen op reis? Of laten jullie liever voor even alle technologie achter jullie…?

1 Comment

  1. Behalve de draagbare muziekbox, zijn dit ook de standaard zaken die ik meeneem. Misschien toch een investering waard, want mijn vriend luistert heel graag muziek. Uiteraard ben ik dan de dj ;)

    Ik neem ook wel mijn 3DS en Professor Layton mee. :)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.