De onbewandelde paden van Gran Canaria: de westkust

Gran Canaria, het eiland van de eeuwige lente, het eiland waar jaarlijks duizenden toeristen naar afreizen. Het is er niet duur en je hebt gegarandeerd mooi weer. Het zuiden staat volgezaaid met resorts en je kan het allesbehalve authentiek noemen. Hoewel velen in het zuiden blijven, kunnen we jullie alleen maar aanraden een auto te huren en het eiland rond te rijden. Het zuiden is heerlijk warm, maar het binnenland en de westkust zijn zo mooi en speciaal.


Toen wij een weekje verbleven in Gran Canaria sliepen we in het zuiden, maar dagelijks maakten we een trip naar onbekende en mooiere oorden. Een van de mooiste trips was de rit naar de westkust. Er waren veel stopplaatsen waar we konden uitstappen om het landschap te aanschouwen en om wandelingen te maken naar plaatsen waar je met de auto niet geraakt, …

Ruw landschap & kronkelende wegen

Nog nooit in mijn leven deed ik zoveel bergpassen als tijdens deze trip. Gran Canaria heeft enkel van het noorden naar het zuiden een autostrade. De andere wegen zijn klein, maar oh zo mooi! Om naar de westkust te rijden moesten we eerst nog een heel stuk langs het binnenland rijden. Hoewel ik een groen eiland verwachtte was alles onvoorstelbaar dor. Maar zelfs een dor landschap met hier en daar eens een vetplant heeft iets! Oh, en we kwamen ook een erg unieke woonplaats tegen! Ergens in een dal (in the middle of nowhere) stond een huis met een groene tuin. Voor de mensen die graag geïsoleerd wonen, the place to be!

westkust-grancanaria-roads-wacca-08westkust-grancanaria-roads-wacca-03 westkust-grancanaria-roads-wacca-04 westkust-grancanaria-roads-wacca-05 westkust-grancanaria-roads-wacca-07 westkust-grancanaria-roads-wacca-01

De westkust

Na een tijdje rijden zagen we eindelijk de prachtige westkust. Op het eerste uitkijkpunt was er een enthousiaste local die er stond met een marktkraampje. Hij hielp ons parkeren, bood ons iets aan om te eten en verkoopt er eten en drinken. Best wel speciaal als je weet dat je minimum 1 uur bergpassen moet doen vanaf de bewoonde wereld om daar te geraken…
Ook de uitzichten zijn er fenomenaal.

westkust-grancanaria-roads-wacca-09gran-canaria-verlaten-stranden

Puerto de la Aldela

Tijdens onze terugrit naar het zuiden sloegen we even spontaan af in Puerto de la Aldela, dé verrassing van de dag. Het is een heel klein dorpje met een prachtige kust en strand. Meteen ook de enige plek langs de westkust die wij vonden om even aan het water te zitten en te pootjebaden.

grancanaria-verlatenstranden-01 gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden

Geef nu toch toe, bovenstaande beelden doen je toch niet denken aan het door toeristen druk bevolkte Gran Canaria… Het eiland langs het westen is zoooo rustig en mooi… Mag ik terug?

2 Comments

  1. Doet me erg denken aan het zuiden van Spanje. Ik vond het erg wennen, dat dorre landschap, maar het heeft inderdaad ook zijn charme!

    • Dat dorre landschap vonden wij ook wel wat wennen (zeker omdat ik een relatief groen eiland verwachtte). Maar die natuur heeft inderdaad zijn charmes!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.