Engeland: Knole en zijn wilde dieren

Nee nee, ik heb het niet over loslopende leeuwen in een of ander gevaarlijk Engels park. Ik heb het over allerlei wild, dat je niet overal meer tegenkomt. Engeland is – buiten Londen – volgens velen niet meteen the place to be. Vroeger legde ik al eens uit waarom Engeland eigenlijk de ideale vakantie bestemming is. Vandaag zoom ik even in op de Tuin en het park van Knole. Ik zie jullie al denken ‘een tuin bezoeken?’. Jop, een prachtig aangelegde tuin en een fixe wandeling in een park boordevol wilde dieren.


Aanvankelijk gingen we naar Knole om zowel het huis als de tuin te bezichtigen, maar het huis was gesloten, waardoor we gewoon een extra lange wandeling maakten in het park. We spotten allerlei beestjes en ik ging er op los met mijn camera. Het klinkt misschien saai, maar elke keer opnieuw geniet ik zo hard van de rust en pracht van Engeland en zijn vele oude huizen / kastelen met aangelegde tuinen en wijdse parken. Kijk gewoon even mee…

engeland-knole-garden-wacca-2-11 engeland-knole-garden-wacca-2-02 engeland-knole-garden-wacca-2-03 engeland-knole-garden-wacca-2-04 engeland-knole-garden-wacca-2-05 engeland-knole-garden-wacca-2-06 engeland-knole-garden-wacca-2-07 engeland-knole-garden-wacca-2-08 engeland-knole-garden-wacca-2-09 engeland-knole-garden-wacca-2-10

2 Comments

  1. Ik heb hetzelfde met Engeland als vakantiebestemming: “bah, wat is daar nu te zien behalve regen?” Maar het lief wil er graag eens heen (hij is er als kind een keer geweest), dus ja, ooit wil ik er wel eens naartoe :)

    • Als natuurliefhebber zal je het er sowieso mooi vinden… :) De streek die mij als kind het meest bij gebleven is, is the Peak District; geen hoge bergen, maar prachtige wijdse natuur. En die regen? Die valt heus wel mee hoor, ik had al heel wat prachtige dagen in Engeland!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.