Ik ga op wintersportvakantie en neem mee…

Nu zaterdag vertrekken we op skireis. Het is ondertussen alweer twee jaar geleden dat ik op een snowboard stond, en dat ik mijn ligamenten verrok. Drie snowboardpogingen, en twee blessures aan mijn knie later, heb ik besloten om dit jaar eens te proberen of twee latten onder mijn voeten niet beter bij mij passen… De reisverzekering is genomen (hoe we dit eigenlijk zelfs nog niet hadden!), de skikleren gekocht, en het lijstje van wat we op onze wintersportvakantie niet mogen vergeten gemaakt.


Superdevoluy

Samen met Laurent zijn ouders gaan we met de auto naar Superdevoluy, een klein skigebied in Frankrijk. Aangezien het voor Laurent zijn ouders jaren geleden is dat ze op de latten stonden en ik opnieuw vanaf nul zal beginnen en skilessen zal volgen, besloten we naar een klein skigebied te gaan. Stiekem vind ik een klein skigebied veel gezelliger dan de grote ‘skisteden’, maar dat is persoonlijke voorkeur uiteraard…

superdevoluy

ik ga op skireis en neem mee…

Aangezien ik in staat ben om op skireis te vertrekken zonder skipak, maakte ik een handig afvinklijstje. En ik heb goed nieuws, want lijstjes die we maken zijn er om te delen! Hier boven zie je een preview, maar een PDF kan je via deze link van mijn dropbox halen.

mockup-wintersportlijstwacca

Nog wat kwijlen

Niet dat ik nog niet in de sfeer zit – want eigenlijk wil ik het liefst vanal NU in de auto springen – maar ik maak het mezelf graag nog wat lastiger door te kwijlen op oude sneeuwvakantie foto’s. Dus bij deze; nog wat kiekjes van Alpe d’Huez…

sfeerfoto-alpedhuez-wacca-01 sfeerfoto-alpedhuez-wacca-02 sfeerfoto-alpedhuez-wacca-03 sfeerfoto-alpedhuez-wacca-04 sfeerfoto-alpedhuez-wacca-05 sfeerfoto-alpedhuez-wacca-06 sfeerfoto-alpedhuez-wacca-07

Eerlijk… Is er iets mooier dan een besneeuwd gebergte? Is er iets heerlijker dan de geur van versgevallen sneeuw? Dan de raclette-avonden na het skiën? Dan je helemaal induffelen en in -15° stiekem nog wat te warm hebben? Dan gewoon eens de liftjes nemen en helemaal alleen op fototocht gaan? Superdevoluy, ik ben klaar voor jou!

7 Comments

  1. Super mooie foto’s! Ik ben er al een paar keer in de zomer geweest, maar dit is toch net iets anders (zo mooi!).

    • Dank je wel! Vroeger tijdens de zomer ook nog veel op vakantie geweest naar de bergen, maar in de winter heeft het inderdaad iets totaal anders…

  2. Ik heb een hekel aan sneeuw :) maar toegegeven het creëert een prachtig landschap! Het is alweer twee of drie jaar geleden dat ik nog op ‘ski’vakantie ging (voor mij is dat dan in de zon zitten en après-skiën), eigenlijk wil ik het nog wel eens doen maar een mens heeft écht te weinig verlofdagen op een jaar!

    • Het landschap is inderdaad zoooooo mooi dat het inderdaad zelfs de moeite is om op sneeuwvakantie te gaan zonder te skiën / snowboarden. En ja, die verlofdagen… Ik heb zeker niet te klagen maar zou ook zoveel meer willen doen dan dat praktisch haalbaar is, helaas ;)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.