Engeland: oude kerkhoven, picknicken, Sissinghurst & varen

Heel heel heel lang geleden… 2012 om juist te zijn, trok ik met la mamma en la zus op een mooie maandag een dagje naar Engeland. Jip, mijn mama is een anglofiel, en tripjes naar Engeland sla ik niet af. De dingen die we gingen bezoeken had ik als vier jarige al ooit eens gezien, maar uiteraard herinner ik mij daar niets van.


Stop 1: een typisch oud kerkhof

Scheve graven, vaak onleesbare grafstenen, …
sissinghurst-engeland

Stop 2: Sissinghurst

Stop 2 was tevens ook de hoofdstop! We trokken die dag naar Engeland om Sissinghurst te bezoeken. Sissinghurst is een pàchtige Engelse tuin. Voordat we de tuin introkken aten we een heerlijke picknick. We hadden alles mee voor een slaatje, zelfs de wijn ontbrak niet! Het was een perfecte en héél gezellige picknick als je het mij vraagt!

sissinghurst-engeland

De mama vertelde onderweg dat ze in Sissinghurst verliefd geworden is op tuinen. Toen ik rondliep begreep ik haar. Prachtig aangelegde perken, adembenemende bloemen, heel mooie combinaties van kleuren, bloemen, originele vormen van perken, … Wat ik die dag leerde? Tuinen aanleggen is kunst. Je moet rekening houden met zoveel aspecten! Eigenschappen van de bloem, vorm, kleur, vorm van het perk, … Ongelofelijk.

sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland-wacca-06 sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland sissinghurst-engeland

Stop 3: Adembenemende boottocht terug naar Dover

Oké, een echte stop was het niet, maar een prachtige boottocht was het wél!. De zon ging onder aan de Engelse kant, en de ondergaande oranje zon reflecteerde ongelofelijk mooi aan de Franse kant. Oh, en vanuit Engeland kon je Frankrijk zien liggen! Zo een mooie heldere dag was het!

dover-engeland dover-engeland dover-engeland dover-engeland

Het was een héél mooie dagtrip die naar mijn mening zéker voor herhaling vatbaar is! Waarvoor ik graag nog eens zou terug keren? Die White cliffs of Dover zag ik al ontelbare keren, maar ik zou héél graag eens een wandeling op de cliffs maken. Oké, als vierjarige liep ik er al eens op, maar hé, daar herinner ik mij nu eens niéts meer van! En ook The Peak District heeft mij als beginnende puber ongelofelijk geprikkeld, dus daar trek ik ook zéker nog eens opnieuw naartoe! Mama? Het is tijd om de ferry terug te boeken!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.