Roadtrip Normandië: de route

Binnen een kleine twee weken vertrek ik met mijn broer & zus naar Normandië. Ik vertelde jullie al eerder dat mijn zusje voor haar 18e verjaardag een reisje van ons cadeau kreeg – het kakkernestje. Na veel wikken en wegen besloten we een roadtrip te maken langs de Normandische kustlijn en dagelijks elders onze tent op te slaan. We hebben een ruwe route geschetst en weten ongeveer wat we willen zien.


Ik die normaalgezien nooit een reis voorbereid tot in de puntjes, maakte nu een ruwe dagplanning. Hoewel we heel flexibel zullen zijn ben ik benieuwd hoe een voorafgemaakte planning mij zal afgaan. Staat ze ons dan toch niet aan? Dan doen we gewoon waar we op dat moment zin in hebben. Zolang we ons maar vermaken, de zus een onvergetelijk 18e verjaardagscadeau heeft en we veel kunnen ontdekken.

Onze befaamde roadtripplanning

Lees hier meer over dag 1 in Cap Gris-Nez, Cap Blanc-Nez & Dieppe
Lees hier meer over dag 2 in Etretat
Lees hier meer over dag 3 in Honfleur & Deauville
Lees hier meer over dag 4 in Bayeux, het oorlogskerkhof & Saint-Vaast-La-Hogue
Lees hier meer over dag 5 in La Hogue & Barfleur

 

Wat is een planning zonder ze in grove lijnen te delen? Juist ja… We vertrekken in onze thuisstad Gent en zullen in één trok door naar Dieppe rijden. Eens aangekomen zal onze roadtrip en vakantie écht beginnen. Dieppe bezoeken, de prachtige kliffen aan Etrétat bekijken, verse vis inslaan en onze eerste camping zoeken.

De volgende 6 dagen zullen we Honfleur, Deauville, Bayeux, Barfleur, het Amerikaans kerkhof, Trouville sur Mer, Omaha beach, Cap de la Hague, de Mont Saint Michel, … bezoeken. We zullen de kleinste binnenbaantjes nemen, wandelen langs de kust, verse oesters eten, slapen in de buitenlucht van het nog koude Normandië, …

De reis van de nieuwtjes en oudjes

Deze vakantie is extra spannend, want ze zit boordevol nieuwtjes, of eerder gezegd oudjes die zodanig lang geleden zijn dat ze weer nieuwtjes aanvoelen.

 • Het is de eerste keer dat we gewoon samen met ons drietjes – als broer & zussen – op vakantie gaan. Oké, als kind gingen we jaarlijks met onze ouders mee, maar dit is net iets anders.
 • élke dag naar ergens anders afreizen? Ik zou liegen moest ik zeggen dat we dat nog nooit deden, maar het is alvast lang geleden en het was altijd tijdens lange wandeltochten, in de plaats van een roadtrip. Het is toch weer een andere manier van rondreizen en ben ongelofelijk benieuwd wat ik nu écht zal verkiezen. Dagelijks de tent ergens anders opslaan of een streek grondig leren kennen.
 • Ik heb al heel wat nachten in een tent gespendeerd, toch nog maar één enkele keer op een camping (een Hongaarse dan nog wel). Ik ben dus ongelofelijk benieuwd of alle stereotiepen en vooroordelen van een Franse camping waargemaakt zullen worden… Want als ik heel eerlijk mag zijn, wildkamperen klinkt toch veel aantrekkelijker dan een Franse camping?
 • Het is zo lang geleden dat ik zonder het lief op vakantie ging, dat ik niet meer weet wat het is om elkaar een week niet te zien. Het klinkt heel cheesy maar hij zal heel hard gemist worden.

Normandië, ik kijk zo onvoorstelbaar hard uit naar u! Nog twee weken weetjes en kennis vergaren, kampeermateriaal inslaan, samenkomen om de laatste dingen te bespreken, …

Zijn er mensen met gouden tips? kleine dorpjes die we niet mogen missen? Restaurants waar we fruit de mer moeten eten? Campings waar we eens moeten geslapen hebben? Verstopte natuurwonderen? Alle tips zijn meer dan welkom!

9 Comments

 1. Ik hoop dat het toeristenaantal aan de Mont-Saint-Michel een stuk lager ligt dan tijdens de zomermaanden. Dat was voor mij de grootste teleurstelling toen we vorig jaar naar Normandië gingen.

  • Ja, hoorde ook al dat het daar extreem kan zijn. Daarom ga ik er met niet al te grote verwachtingen naartoe. Toch wil ik het niet overslaan en met mijn eigen ogen ook eens aanschouwen… I’ll keep you posted! ;)

 2. Indien slecht weer roet in het eten gooit: Naussicaa is zeker de moeite om te bezoeken. Ligt wel iets noordelijker dan jullie route.

  Waarom niet eens wildkamperen in een bunker? Er zijn er genoeg! :)

  Cap Gris en Blanc Nez liggen te ver uit de route zeker? Bij laagtij is het wel imposant om langs de klif te lopen en hopen dat je op tijd terugbent voor vloed :) je kan er ook op zoek gaan naar fossielen in de gesteenten (neem hamer en beitel mee).

  • Merci voor de tips! We rijden sowieso langs de kust naar Dieppe (maar google maps pruttelde tegen om dit te illustreren), dus jouw tips staan op het lijstje om er even te stoppen!

 3. Mooie route – een alternatieve lus: Rouen en van via Les Andelys richting Giverny , alwaar men de tuinen van Monet kan vinden. Maar het is moeilijk om alles in 1 roadtrip te plannen uiteraard! :)

  • Ja, Normandië is zo gevarieerd dat je er wel meerdere vakanties naartoe kan gaan en nieuwe dingen kan blijven ontdekken. Dit was de route die we op voorhand gepland hadden, maar uiteindelijk geraakten we helaas niet zo ver. Nuja, een reden om nog eens terug te keren en de route af te maken. En misschien kunnen we dan langs Rouen passeren ;)

 4. Leuke route. De mogelijkheden in Normandië zijn eindeloos. Grotere steden, kleine steden, mooie natuur, .. Leuke bestemming om enkele dagen/week in rond te toeren. En dat alles op slechts 300-500 kilometer van Brussel.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.