The battle: ski vs snowboard

Skiën of snowboarden, voor mensen die nog nooit op wintersportvakantie gingen is het altijd serieus twijfelen over wat je eigenlijk zal doen. Maar ook eenmaal je het ene doet vraag je je soms af of het andere je niet beter zou liggen. Ik zat in exact hetzelfde schuitje. Ik ‘kon’ snowboarden, maar was die blessures na drie jaar prutsen ongelofelijk moe. Ik heb letterlijk mijn knie kapot gesnowboard en uit pure schrik koos ik er voor om dit jaar eens de skiën. Man, was dit een goede beslissing! Uiteraard is dat puur persoonlijk en zou het even goed kunnen zijn dat skiën jou absoluut niet afgaat en snowboarden wel…


Wat voor mij dé plus en minpunten zijn aan beide sporten? Dat lees je hier onder in…. LIJSTJEEESS! (what else…)

Snowboarden: pluspunten

 • Wil je even uitrusten? Geen nood, laat je gewoon rustig zakken & zit even neer.
 • Eerlijk? Snowboarden is wel net dat tikkeltje stoerder.
 • En eerlijk? Snowboarden is gewoon super moeilijk om te leren, dus iédereen die goed kan snowboarden is een volharder. Respect van mijn kant!
 • Oké, met een snowboard val je misschien wel veel, maar het is heel eenvoudig om terug recht te klauteren.

Snowboarden: minpunten

 • Ja kan misschien veel op je gat gaan zitten, maar je dondert er dan ook constant op. Met extreem grote blauwe plekken tot gevolg.
 • Om dan eigenlijk nog maar te zwijgen van uw knieën. Ze kleuren zo blauw als Blue Curaçao!
 • Door dat continue geval is het heel moeilijk en frustrerend om te leren. (de Blue Curaçao werkt nu niet meteen motiverend).
 • Probeerde je al eens platte rechte stukken te doen? Doodgaan!
 • Om dan nog maar te zwijgen van de paddenstoelenliftjes, on-mogelijk!

Skiën: pluspunten

 • Na dag vier kan je al mee met de grote jongens (lees: skiërs & snowboarders met ervaring). Oké, je blijft wel wat achter, maar je geraakt altijd zonder problemen beneden.
 • Blue Curaçao? Niets van… Je valt gewoon pakken minder.
 • Rechte stukken? Geen probleem… Gewoon een schoon aanloopke nemen, rechtdoor knallen en als de snelheid mindert wat bijsteken met je skistokken.
 • Trekliftjes? Geen probleem… Gewoon u skies parallel, de paddenstoel tussen uw benen en je op het gemakske laten voortslepen. Moeilijk? Ontspannend ja.

Skiën: minpunten

 • Je moet eens proberen om neer te zitten. Neen, daarvoor moet je die skies afdoen. Praktisch hoor…
 • Je valt dan misschien minder, maar je moet je eens recht proberen krijgen àls je dan gevallen bent… Geen lachertje!

3 Comments

 1. Wat dacht je van de schoenen! Skischoenen zitten vreselijk! Ben toch een skiër. Het snowboarden heb ik nooit echt helemaal geleerd dus dan is de keuze snel gemaakt! Leuke blog trouwens!

  • Aah, ja, natuurlijk! Ik vond ze eigenlijk comfortabel zitten (ik zal geluk gehad hebben met mijn gehuurd model), maar het stappen is inderdaad een hel! Op dat gebied wint snowboarden wel ;)
   Dank je wel Bianca! :)

 2. Vroeger ging ik ieder jaar skiën. Als kind al: van toen ik 4 jaar was. Ik kon het dus eigenlijk best wel goed (stoef stoef). Snowboarden was toen nog niet hip. Je zag er nauwelijks ééntje voorbij zoefen. Tot het begon op te komen. Ik wou toch ook leren boarden. Waaauw, wat vet! Vanaf dat moment wou ik niet meer terug. Snowboarden, I love it! Ik denk niet dat ik ooit nog ski’s zal aantrekken. Geef mij maar dat stoere snowboard. Oh-ja: ik haat wel die domme paddenstoelenliften. Ik vermijd ze dan ook!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.