Normandië roadtrip // DAG 1 – Cap gris Nez, Cap Blanc Nez & Dieppe

Haaaaa… Normandië. Gij hebt mij verbaasd en verrast, ge zijt schoon, het eerste warme zonnetje van 2015 was in jou, je hebt mij vanbinnen verwarmd, maar ’s nachts helemaal doen bevriezen. En mijn vervellend neuzeke? Dat heb ik volledig aan jou te danken… Normandië, ge zijt zodanig schoon dat elke dag van onze roadtrip een afzonderlijk plekje verdient op wacca…


De eerste dag startte in onze thuisstad Gent, van daaruit reden we door naar Cap Gris-Nez, Cap Blanc-Nez, Dieppe en Quiberville (het charmante gehucht waar we onze tent opzette).

Cap Blanc Nez

Nadat Wouter de waardevolle tip van Cap Gris Nez & Cap Blanc Nez achterliet op wacca, veranderden we onze vooropgestelde route. Aangezien onze route er toch langs passeerde, zou het zonde zijn moesten we het links laten liggen. Cap Blanc Nez is de eerste logische stop. We maakten er een korte wandeling langs het strand, en volgden het mooie pad naar boven die je een prachtig zicht over de Cap Blanc Nez en zelfs tot de Cap Gris Nez geeft.

cap-blanc-nez-normandie

Cap Gris Nez

De Cap Gris Nez was wat mij betreft het hoogtepunt van de dag. We klauterden langs het eerste uitzichtpunt volledig naar beneden, liepen op handen en voeten langs rotsen waar maar weinig toeristen geraken, genoten van de wandelpaden, ik vond mijn eerste (en meteen ook mijn laatste) geocach, … Maar vooral verschoot ik van dit prachtig stukje natuur, zo dicht bij ons. Ideaal zelfs om op een mooi lente- of zomerdag onze platgelopen kust in te wisselen voor dit stukje ongerepte natuur.

Mijn camera stond tijdens al dit natuurgeweld ook niet stil, hieronder nog wat foto’s die de Cap Gris Nez mooi samenvatten…

cap-gris-nez-normandie cap-gris-nez-normandie cap-gris-nez-normandie cap-gris-nez-normandie cap-gris-nez-normandie cap-gris-nez-normandie cap-gris-nez-normandie

Dieppe

Een aantal winters geleden vierden we kerstavond in de jachthaven van Dieppe. Hoewel ik de stad toen niet veel soeps vond, heb ik heel goede herinneringen aan die avond. Aangezien we er toch passeerden wilde ik er nog wel eens stoppen. Helaas kon ik mijn mening niet bijstellen en vind ik Dieppe eerder een ‘vuile’ stad. We dronken er een koffie en voor we het wisten waren we de stad alweer uit…

dieppe-normandie

Quiberville

We waren onderweg naar Etrétat, maar toen we het schattige Quiberville en zijn camping aan de kust ontdekten besloten we om vervroegd te stoppen en daar onze tent op te slaan. We hadden ondertussen al meer dan 500km én 17 000 stappen achter de kiezen, deze mooie campingligging kwam dus als geroepen. We liepen nog langs het strand, mijn broer vond nog wat geocaches, we stelden voor de eerste keer ons tentenkamp op, kookten op onze gloednieuwe kampvuurtjes en sliepen voor het eerst in het ijskoude Normandië.

quiberville-normandie

[stag_button url=”https://wacca.be/2015/04/normandie-roadtrip-dag-2-vele-kilometers-heel-wat-kust-etretat/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]Lees meer over dag 2[/stag_button]

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

3 Comments

  1. Mooie foto’s! Ik was vorig jaar in de zomer nog in Boulogne-sur-mer om twee dagen te fietsen en toen hebben we de twee Cap’s ook bezocht. Ben benieuwd naar wat nog gaat komen, want Normandië zelf heb ik nog nooit gezien, maar staat wel op het verlanglijstje!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.