Normandië roadtrip // DAG 2 – vele kilometers, heel wat kust & Etrétat

Na een ijskoude & slapeloze nacht lag ik om 6u30 helemaal in mijn slaapzak gedoken op mijn iPhone te zoeken naar een decatlon op onze route. Ik moest en zou extra warme kleren kopen voor de vriesnachten. Thuis kocht ik een slaapzak met comforttemperatuur 2°, maar die bleek dus niet warm genoeg te zijn in vriestemperaturen.


Als een ijsblokje nam ik een snikhete douche – die overigens in een lokaal stond zonder verwarming. Eens ik de haardroger wilde aansluiten in een stopcontact zag ik dat die er niet waren. Met kletsnat haar at ik in de vrieskou mijn potje cornflakes op en startten we met de opkuis & afbraak van de tenten.

Kamperen. De maks.

Eens ons bakje terug volgestouwd was, waren we volledig klaar voor dag 2. Onze eindbestemming van die dag was Deauville, maar achteraf bleek dit veel te ver te zijn. Aangezien we tijdens dag 1 al vertraging opliepen, herzagen we ook onze plannen tijdens dag 2. En zo kreeg onze vakantie eigenlijk dagelijks een andere vorm dan we aanvankelijk gepland hadden. Maar ook dat is vakantie, niet waar? Gaan en staan waar je wil…

Veules-Les-Roses

Onderweg naar Etrétat – onze eerste geplande stop – reden we langs kleine gezellige wegen. De route stond vol met grote landhuizen en mooie kastelen, en af en toe belandden we in kleine gezellige dorpjes. In Veulles-Les-Roses stopten we even, en daar ben ik heel blij om. Het dorpje staat vol met gezellige huizen en het strand is er heerlijk rustig en ongerept. Ideaal voor een strandwandeling, een korte stop of een picknick aan het strand… Hieronder nog wat foto’s:

veules-les-roses-normandie veules-les-roses-normandie veules-les-roses-normandie veules-les-roses-normandie

Etrétat

Na ons uitgelopen bezoekje aan Veule-Les-Roses reden we in één trok door naar Etrétat. Haaa… Die bekende olifantensnuit… Dit is een van de dingen waarnaar ik het meest van al uitkeek. Ik ben nogal een natuurmens, en de foto’s die ik op het internet vond, dat was om wild van te worden. En schoon was het inderdaad…

Er waren twee ‘bergen’ die je kon beklimmen. We startten met de klim die je een mooi zicht op de olifantensnuit zou geven (dus niet de klim op de snuit zelf, maar de andere kant). Ik kwam een aantal bereidwillige fotomodellen tegen (je kan onderstaande foto als wallpaper downloaden). Maar let vooral op het goede weer!

etretat-normandie

Want eens we boven waren zagen we plots wolken opkomen, en wolken opkomen… Tot we niets – en dus ook bijna geen olifantensnuit – meer zagen… Spectaculair, maar stiekem ook wel een beetje jammer.

We klommen verder naar boven en terug naar beneden. We volgden het pad tot het officieel stopte. Mijn zus vond een grot waar ze persé door wilde lopen. We volgden haar tot we een uitweg in de grot zagen. We kwamen een verroeste ladder naar het strand tegen. Die gingen we naar beneden en langs het keienstrand maakten we een wandeling terug naar de bewoonde wereld. Hoe spijtig de mist ook was, dit was prachtig (hoe schoon moet dit dan wel niet zijn met een blauwe hemel?!)…

etretat-normandie etretat-normandie etretat-normandie etretat-normandie etretat-normandie etretat-normandie etretat-normandie etretat-normandie

Le Havre

Daarna reden we door naar Le Havre. Foto’s heb ik er niet van – zo spectaculair is deze stad. Eerst reden we heel deze industriestad door (de GPS stuurde ons zowat door alle straten), daarna stopten we in een gigantische Decathlon. Ik kocht thermisch ondergoed, een sjaal, muts en skisokken. Vanaf dat moment was de vrieskou die ons opnieuw te wachten stond geen bedreiging meer ;).

Honfleur: Camping la Briquerie

We reden nog een heel eind door naar Honfleur, waar we in Camping la Briquerie onze tent opzetten. Na de camping van de nacht daarvoor was dit hemel op aarde. Sanitair dat effectief binnen staat, verwarmd met chauffages, haardrogers aanwezig, alles heel netjes gekuist… We kookten, ik nam een snikhete douche, verwarmde mijn thermisch ondergoed voor op de chauffages en kroop – met een behoorlijke migraine – heel vroeg mijn nest in.

[stag_button url=”https://wacca.be/2015/04/normandie-roadtrip-dag-3-fruit-de-mer-honfleur-deauville/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]Lees meer over dag 3[/stag_button]

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

3 Comments

  1. Inderdaad hele mooie foto’s, leuke composities ook!
    Dat Google maps kaartje vind ik ook heel leuk gedaan, eens uitzoeken hoe je dat kan implementeren :-)

    Dat bevriezen in de tent is herkenbaar! Wij hadden voor onze reis in Canada slaapzakken geleend van vrienden, die normaal allebei tot -10°C ok zijn, alleen was eentje van de twee waarschijnlijk al iets te vaak gewassen en daardoor zijn isolerende functie deels verloren. De derde kampeernacht zaten we vlak bij een gletsjer, het regende en we zaten al vrij hoog. Man, ik ben een ganse nacht continu wakker geworden van de kou, zelfs met extra lagen kleren aan lukte het nog niet om op te warmen. We stonden dan ook nog eens op een van de meest primitieve campings van de ganse reis, waar er niet eens een douchemogelijkheid was (behalve dan zelf een beetje water verwarmen, maar dat leek mij op dat moment geen betere optie dan niet douchen). Kamperen, inderdaad de maks ;-)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.