Normandië roadtrip // DAG 3 – Fruit de mer, Honfleur & Deauville

Tijdens de derde dag werden we alweer in de vroege uurtjes wakker, zo gaat dat nu eenmaal op een camping. Gelukkig kon ik mij ’s nachts goed verwarmen met mijn thermisch ondergoed, muts en sjaal. Mijn migraine bleek zo goed als verdwenen te zijn, dus alle voorgaande opstakels waren van de baan. In plaats van onze tenten af te breken, besloten we nog een nachtje op de camping te blijven en er een rustige dag van te maken. Na twee dagen heel wat in de auto te zitten hadden we hier nood aan…


Honfleur

Honfleur is een echt kuierstadje. Toeristisch, maar wel gezellig. We liepen langs de haven, bekeken zowat alle menukaarten van de restaurants, kozen er uiteindelijk eentje uit en bestelde een luxueuze fruit de mer (In de vrieskoud op een camping slapen, maar wel een zeevruchtenschotel gaan eten. Tis maar dat ge in uw leven prioriteiten moet stellen e ;)).  We slenterden nog wat langs de straten waar geen enkele toerist kwam en kochten in een winkeltje plaatselijke Cider en Calvados (kwestie van de thuisblijvers ook wat te gunnen!). Hieronder nog wat sfeerfoto’s van Honfleur.

honfleur-normandie honfleur-normandie honfleur-normandie honfleur-normandie honfleur-normandie

Villerville

Tussen Honfleur & Deauville stopten we even spontaan in Villerville. Pure kust, enkele locals, het zonnetje, zee en strand. Ideale tussenpauze tijdens de twee toeristische badplaatsen die op onze planning stond.

villerville-normandie

Deauville

Deauville noemden we eerst het Oostende van Frankrijk. Maar omdat deze benaming dit kuststadje niet veel eer aandoet promoveer ik het vandaag naar het Knokke van Frankrijk. Het is een chique badplaats, maar heeft veel weg van onze Belgische kust. Gelukkig nog geen hoogbouw, maar het strand was er een zoals wij die gewoon zijn. Het stadje zelf daarentegen staat vol met chique Normandische villa’s, huizen en appartementen.

We aten een ijsje, maakten een wandeling langs het strand, liepen terug stadinwaarts om wat geocaches te zoeken, keerden dan terug naar het strand, liepen tot aan de zee, maakten tekeningen in het zand, … Met andere woorden, het was een geslaagde laatste stop van onze rustige dag.

deauville-normandie deauville-normandie deauville-normandie deauville-normandie deauville-normandie deauville-normandie deauville-normandie

Toen de avondzon wat begon op te komen keerden we terug naar de camping in Honfleur, waar we ons eten voor die avond bereidden. Het was een prachtige dag…

[stag_button url=”https://wacca.be/2015/05/normandie-roadtrip-dag-4-bayeux-cemitiere-americain-de-normandie-saint-vaast-la-hogue/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]Lees meer over dag 4[/stag_button]

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

  1. Ah maar, ’t is juist als je op een camping slaapt, dat je het meeste voldoening haalt uit zo’n eten :-)

    Wij hebben zo een paar dagen trekking overleefd op van die typische kampeervoedselzakjes: een soort poeder waar je water bij kapt en dat vijf minuten later een soortement omelet met paprika vormt, jum jum ;-) Na die paar dagen zijn we eens goed uitgebreid op restaurant gegaan, deugd dat dat deed!

    • Jup inderdaad, zo denken wij er ook over :D alles smaakt onvoorstelbaar goed na een aantal dagen gebricoleerd campingvoedsel.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.