Normandie roadtrip // DAG 4: Bayeux, Cémitière Americain de Normandie & Saint-Vaast-La-Hogue

Na onze rustige dag waren we weer volledig opgeladen om 200km te rijden en heel wat te gaan bezichtigen. We namen voor de laatste keer een heerlijke douche op onze luxueuze camping, droogden onze tenten uit, laadden de auto volledig in startten aan de eerste 100km.


Bayeux

Bayeux, het stadje staat gekend voor het tapijt van Bayeux. Raad eens wat we nu net niet gingen gaan bezoeken daar? Juist ja… Bayeux is een heerlijke (maar toeristische) kuierstad. We wandelden op ons gemakje rond, stopten bij een plaatselijke broodjeszaak voor de lunch, genoten van het zonnetje op ons snoetje,  bezochten de kathedraal, wandelden nog wat meer…

bayeux bayeux bayeux

Cémitière Americain de Normandie

Wanneer je in Normandië bent moet je toch minimum één oorlogsmonument bezocht hebben. Wij gingen naar dit gigantisch kerkhof, wandelden het helemaal rond, bekeken ontelbaar veel graven, … En verder laat ik de beelden spreken, want we waren allemaal sprakeloos.

cemitiere-americain-normandie cemitiere-americain-normandie cemitiere-americain-normandie

Omaha Beach

Omaha Beach, het bekende strand ligt op wandelafstand van het kerkhof. We liepen even rond, gingen al snel zitten en keken zwijgzaam naar de zee. Kippenvel. Wat daar 10 minuten wandelen van ligt en wat er aan deze kust gebeurde…

cemitiere-americain-normandie cemitiere-americain-normandie

Saint-Vaast-La-Hogue

la hogue

De laatste stop was meteen ook de plek waar we onze tent opsloegen. We vonden een camping in het midden van Saint-Vaast-La-Hogue. Gelijk gekken zetten we onze tenten op (oefening baart blijkbaar kunst!) en trokken we de stad in. We gingen naar ‘Maison Gosselin’, een heerlijk winkeltje vol plaatselijke delicatessen, waar bijna alle verpakkingen vormgegeven zijn met hun huisstijl (kwijl kwijl!). We kochten er een overheerlijke kaas en nog wat ingrediënten voor ons avondeten. We wandelden langs een adembenemend stuk zee – waarvan het water een serieus stuk weggetrokken was – terug naar de camping, waar we aperitiefden met Cider en de kaas van Maison Gosselin. Met een goed gevoel begonnen we aan ons avondeten… Het was alweer een prachtige, zonnige dag. Ik blijf versteld staan van de schoonheid die Normandië heeft, zo dicht bij huis…

[stag_button url=”https://wacca.be/2015/05/normandie-roadtrip-dag-5-la-hogue-barfleur-terug-naar-gent/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]Lees meer over dag 5[/stag_button]

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

7 Comments

 1. Je bent mij helemaal aan het overtuigen om eens een reisje naar Normandië in te plannen :-)
  Bayeux ziet er een mooi stadje uit en ja, die kerkhoven en die stranden… alleen al omwille van de geschiedenis moet een mens dat eigenlijk ooit eens in het echt gezien hebben he.

  • Dank je wel! Jaaaaaa, Frankrijk is prachtig :)
   Bretagne bezocht ik als kind, maar zou het graag nog eens opnieuw gaan bezoeken…

 2. Ik ben nu in de war…liggen Cap Blancnez en Le Toucquet in Normandië? Zoja ben ik er al geweest :) ’t Is eigenlijk belachelijk dat die streek zo dichtbij is en we er toch niet vaker zitten!
  *bookmarks blogpost*

  • Nee nee, dat had ik nog moeten zeggen, onze reis begon net voor Normandië, laaalalaaa… Maar goed nieuws, Normandië ligt er niet ver meer van ;)

 3. Hey! We zoeken deze zomer met een groepje kameraden dezelfde route als jullie te volgen. Kan je onze nog tips of namen geven van goeie campings die je onderweg tegen komt?
  Waren deze ervoor gereserveerd of is het gokken op een plaatsje?
  Groeten

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.