Normandië roadtrip // DAG 5: La Hogue & Barfleur

Hoewel we aanvankelijk de zaterdag terug naar huis gingen gaan, maakten we toch al van de vrijdag onze laatste dag. De nacht van vrijdag op zaterdag zou het regenen, en we hadden allesbehalve zin om onze tent in de regen op te doeken. We waren zo slim geweest om onze camping al te betalen tot zaterdag, dus we haalden ons beste Frans boven in de hoop ons geld van 1 nacht terug te krijgen. Ze waren alles behalve tevreden, maar nadat ik mijn puppyface bovenhaalde kregen we mooi alles terug. Hooooraaayyy! Eens we dat gefixed hadden ruimden we voor de laatste keer onze camping op en sprongen we in de auto richting ‘La Hogue’.


La Hogue

In mijn blogpost over dag 4 schreef ik al een beetje over Saint-Vaast-La-Hogue. In de stad zelf is niet zoveel te zien, maar tijdens onze laatste dag gingen we naar La Hogue, dit is een uitsteeksel van het stadje waarop er een kasteeltoren staat. Rond de toren maakten we een wandeling op de kasteelmuren, en om elk hoekje werden we verrast door mooie vergezichten. Mijn verwachtingen lagen na het zien van het stadje enorm laag, maar als ik terugblik op de reis behoort dit tot de hoogtepunten.

la-hogue-normandie la-hogue-normandie la-hogue-normandie la-hogue-normandie la-hogue-normandie la-hogue-normandie

Barfleur

Na La Hogue reden we naar Barfleur, een klein stadje met een gezellig vissershaventje. We besloten om onze reis af te sluiten met een laatste restaurantbezoek. Het was een prachtige zonnige dag en we vonden een winddicht plekje op een terras. We bestelden oesters als voorgerecht, mijn broer en zus aten verse mossels en ik ging voor o-ver-heerlijke coquilles. Na dit feestmaal verlieten we het terras als kreeften, klaar om bij onze soortgenoten te duiken.

We liepen nog lang langs het water, genoten van het zonnetje en de blauwe zee. We stelden ons vertrek naar huis zo lang mogelijk uit…

Barfleur Barfleur Barfleur Barfleur-normandie Barfleur-normandie Barfleur-normandie Barfleur-normandie

Tot het eigenlijk echt tijd werd om naar huis te gaan… We stapten de auto in en reden zo goed als in een trok terug naar Gent. Terug naar het lief. Eens thuis vloog ik Laurent in de armen. Vakantie alleen is leuk, maar als ik even heel eerlijk mag zijn is niets leuker om met ons tweetjes op reis gaan. Binnenkort ben ik weer voor een aantal dagen weg zonder Laurent, ik denk dat ik hem deze keer gewoon in mijn valies smokkel.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

5 Comments

  1. Hihi, kan het mij inbeelden dat je hem wilt meenemen in je valies! :-) Waar ga je dit keer naartoe?

    Die tweede foto met die poort “op oneindig” is heel mooi; je trekt echt mooie foto’s!

    • Dank je wel! :)
      Naar Roemenië, dit keer wel voor het werk, maar er zal ook wel even tijd zijn om de stad Cluj te ontdekken…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.