Weekendje weg: Delft

Dinsdag was het Laurent zijn verjaardag en we hadden nog een bongobon liggen. Ideaal dus om in aanloop naar zijn verjaardag een weekendje te plannen. We vonden een hotel in Delft en stippelden een heerlijk weekendje Delft en Den Haag uit. Delft voor de gezellige straatjes, sfeer en terrasjes. Den Haag om nog eens een dagje goed te shoppen. Tijd om vandaag Delft onder de loep te nemen:


De stad

Van ons hotel wandelden we de eerste dag meteen door naar het centrum. Gezellige huisjes, ondiepe waters, voetpaden & parkeerplaatsen vlakbij het hoge water, eenden in de grachten, ooievaars en reigers in de stad, waterlelies in het water, allemaal kleine winkeltjes, vogels die nestjes maken in de grachten, … Het centrum van Delft is wat te vergelijken met de negen straatjes van Amsterdam, alleen gezelliger en gemoedelijker (althans, zo ervaarde ik het).

delft delft delft delft delft Delft

Buiten ’t stad

Toen we zo wat elk straatje van Delft doorgewandeld hadden gingen we even naar de andere kant van de stad, naar een domein dat wat te vergelijken is met de Blaarmeersen in Gent. We wandelden er even rond, en genoten langs het water van de rust en de eerste echte lentezon.

delft

Eten & Drinken

Delft heeft een zee aan gezellige bars & restaurants. Terwijl er live blues muziek gebracht werd dronken we op het terras van Zondag koffie & theetjes met een stuk taart. We aperitiefden met een wijntje op het marktplein en aten een heerlijk diner bij Rossio. Als er iets is wat in mijn ogen een citytripje maakt, dan is het wel goed eten en drinken. In Delft kan dit alvast niet mislopen!

delft-wacca-2-08

Delft is een gezellig stadje dat je op een dag wel volledig gezien hebt. Je kan er eindeloos door de straatjes wandelen en terrasjes doen. Ideaal dus op een mooie zomerdag. Verwacht wel geen grote shopstad, er zijn heel wat kleine gezellige winkeltjes, maar heel weinig ketens en grote winkels.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

5 Comments

  1. Oh ziet er heel gezellig uit! Ben er nog nooit geweest, maar ik zou dringend beter eens wat steden in Nederland ontdekken, in plaats van elke keer in landen verder weg op citytrip te gaan, haha :)

    • Ja, heel gezellig! welja, voor grote vakanties hebben wij ook snel de neiging om het wat verder te zoeken, maar Nederland is ideaal voor een kort weekendje er tussenuit…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.