Weekendje weg: Den Haag

Voor Laurent zijn verjaardagsweekend trokken we naar Delft & Den Haag. Delft besprak ik al uitvoerig, vandaag is Den Haag aan de beurt!


Park & Ride

Elke keer we naar Nederland gaan verschiet ik er opnieuw van hoe georganiseerd dat land eigenlijk is. De parkings in de steden zijn belachelijk duur, maar zo goed als elke stad heeft een goed Park & Ride systeem. Wij reden naar de P&R Hoornwijk – dit lag op amper 5 minuutjes van ons hotel. We betaalden €4 voor onze parking & tramticketjes en namen tram 15 naar het centrum van Den Haag. De tram komt om de 15 minuten en je zit er een 20 minuutjes op.

Shoppen

Den Haag is geen lelijke stad, maar in vergelijking met Delft is het niet meteen dé stad bij uitstek om uren rond te kuieren. Wat je er wel uren – en zelfs dagen – kan doen is shoppen! Ideale combinatie dus, Delft voor de schoonheid, Den Haag om te shoppen. Laurent is afgelopen jaar heel wat afgevallen, waardoor hij nu geen zomerkleren meer had. Midden juni vertrekken we op onze zomervakantie, dus het was dé moment om daar iets aan te doen. In België hebben we vaak het probleem dat de mannenafdelingen veel kleiner zijn dan de vrouwenafdelingen, maar in Den Haag hadden was daar blijkbaar geen sprake van. Voor we het wisten liepen we met belachelijk veel zakjes in onze handen. En dat terwijl wij eigenlijk beiden niet echt shoppers zijn. ’t was uit noodzaak e ;).

Buiten de vele klerenwinkels vind je in Den haag ook een Apple Store (waar we uiteraard altijd eens gaan neuzen) en de chique pennenwinkel P.W. Akkerman. Ook De Passage is meer dan de moeite waard om eens door te kuieren. Ik heb een hekel aan alle onpersoonlijke shoppingcentra’s, maar dat is er eentje waarvan mijn hart toch sneller gaat kloppen.

den-haag-shopping den-haag-shopping den-haag-shopping den-haag-shopping den-haag-shopping

Eten & Drinken: Vapiano

Dineren deden we in Vapiano. Blijkbaar is het een keten, maar hiervan had ik nog nooit gehoord. Je gaat het restaurant binnen, krijgt elk een chipkaartje en dan is het de bedoeling dat je gaat aanschuiven bij het ‘kraampje’ waar jij wil eten. Je doet je bestelling, ze registreren die op je chipkaart, je krijgt een bakje mee naar je tafel en eens jouw gerecht klaar is piept het bakje. Daarmee ga je terug naar het kraampje waar je dan je eten krijgt. Na het eten ga je naar de kassa, waar je de kaartjes afgeeft en betaalt wat er op staat geregistreerd. Doordat het voor een groot stuk self service is wordt de prijs serieus gedrukt. Wij bestelden een pizza. Stiekem had ik schrik om weer zo een misbaksel met een dikke bodem te krijgen, maar we kregen een heerlijke Italiaanse pizza. We bestelden nog een glas rode wijn en een fles San Pellegrino. Voor amper €24 hadden we verrassend lekker gegeten. Dit is niet de plek om gezellig lang te dineren, want het is er groot en behoorlijk luidruchtig. Wel is het ideaal voor een snelle, betaalbare en lekkere hap.

vapiano-den-haag

Na ons laatste restaurantbezoek reden we met tram 15 terug naar de P&R, waar we de auto terug namen richting Gent. Zo eens een weekendje weg kan ongelofelijk veel deugd doen. We waren maar 2 dagen weg, maar stiekem voelde het langer aan…

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.