Caldera de Bandama, de grootste vulkaankrater van Gran Canaria

Vulkaankraters, het is niet iets dat je elke dag ziet. Maar als je bij de vulkanische Canarische eilanden bent, kan je niet anders dan eentje te gaan bezoeken. De grootste van Gran Canaria is de Caldera de Bandama, met een diameter van 1000m, en diepte van 200 meter.

caldera-de-bandama wacca-calderadebandama-2-06

We reden naar de Pico de Bandama, een heuvel van 569 meter hoog, die je een vergezicht geeft over de krater. Bij echt goed weer zou je in sommige gevallen zelfs Tenerife moeten zien liggen, maar dat geluk hadden wij helaas niet…

caldera-de-bandama caldera-de-bandama

Nadat we op de top hadden gestaan, reden we een klein stuk naar beneden, waarna we ons parkeerden en de krater te voet betraden. Hoe dieper we in de krater gingen, hoe warmer het werd. Een enorme hitte met een immense stilte, het voelde wat buitenaards… Tijdens onze wandeling kwamen we niémand tegen. Door de enorme warmte gingen we niet helemaal tot beneden. Ik was nog eens zo slim geweest schoenen aan te doen met dunnen zolen, en de hitte van het zwarte zand in de krater kwam gewoon door mijn schoenen.

caldera-de-bandama

In Caldera de Bandama staat er een huis met wat schuren, als je compleet in een isolement wil gaan wonen, moet je dat daar doen… Het huis zag er allesbehalve bewoonbaar uit, maar de locatie had alvast wel iets uniek…

caldera-de-bandama

Bezochten jullie al eens een vulkaankrater? Waar?

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

1 Comment

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.