Gran Canaria: Verlaten stranden

Haaa, wat had ik een fout beeld van Gran Canaria. Ik stelde me er een eiland met witte stranden en blauw water bij voor (serieus Liesbeth? Een vulkanisch eiland met witte stranden? Think again…). Stranden die verlaten waren, waar we helemaal alleen konden zwemmen, picknicken en uren lang konden zonnen in stilte (serieus Liesbeth? Op het toeristische Gran Canaria? Think again…).


Tijdens de eerste dag werd ik al met mijn voeten op de grond gezet. We sliepen in het toeristische zuiden, dat enkel aangelegde en overbevolkte zandstranden heeft. Plots prees ik mij gelukkig met het zwembad bij ons appartement, want als er iets is waar ik echt een hekel aan heb, dan is het wel een overbevolkt strand.

Maar ook dat zwembad met spelende kinderen en marginale Britten is nu niet meteen de plek waar wij het liefst vertoeven. Urenlang reden we rond op zoek naar de perfecte, rustige stranden. In het westen vonden we wel degelijk een strand waar we alleen zaten, maar daar was het veel te winderig om te zwemmen en in mijn bikini te liggen. In het Oosten / Zuid-Oosten vonden we een aantal keistranden waar we ons op een rustig plekje konden zetten, maar volledig alleen waren we nooit.

Voor parelwitte privéstranden ben je in Gran Canaria écht wel aan het foute adres. Toch kan ik het iedereen alleen maar aanraden wat verder te zoeken naar een gezellig keistrand, want worden jullie nu echt gelukkig van die overbevolkte kunstmatige Canarische kust? De natuurlijke kust is te mooi om aan jou voorbij te laten gaan, kijk maar…

gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden gran-canaria-verlaten-stranden

Rijden jullie ook altijd uren lang rond op zoek naar een mooi stukje strand? Of leggen jullie zich  liever neer bij hetgeen dicht bij jullie verblijf is…?

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.