Algarve: Tavira, gij met uw charmes

Toen het in de buurt van ons huisje minder weer was, ruilden we het dikke wolkenpak van het binnenland in voor een relatief blauwe hemel aan de kust. De tweede dag van onze vakantie trokken we naar Tavira (dat achteraf gezien écht wel mijn favoriet stadje van de Algarve is!).


Tavira ligt zo een 20km van de Spaanse grens, en 30km van Faro. Het telt meer dan 30 kerken, heeft talloze smalle wandelstraatjes, een aantal uitkijkpunten om ‘U’ tegen te zeggen en een gezellig haventje om langs te kuieren. Met andere woorden, het ideale stadje om tijdens een rustige vakantiedag te bezoeken.

We picknickten in het zonnetje, observeerden toeristen en locals, kuierden rond, maakten foto’s en wandelden zowat élk straatje dat je kan naar omhoog en naar beneden. We bekeken de plaatselijke immo, en stonden versteld van de prijzen in het Zuiden. Als we dus ooit die Portugese villa kopen, is het toch in het binnenland, zo aan Castelo do Bode zo…

Achteraf gezien hadden we eigenlijk die picknick thuis kunnen laten, want het leek een perfect stadje om een heerlijke lunch te verorberen. Er lopen wel wat toeristen rond (wat verwacht je, aan de kust van de Algarve), maar het is niet dé toeristenstad waar je gegarandeerd in de val loopt (ik ben geen redenen aan het zoeken om terug te keren hoor…).

In Tavira zijn er geen dingen die je moét gezien hebben. Toch kunnen we jullie alleen een bezoekje aanraden. Gewoon je neus volgen en je ogen de kost geven. Het is moeilijk om uit te leggen, maar de straatjes, de charmes die alle bouwvallige kerkjes uitstralen, de trappen, de typische tegeltjes, … Zo eenvoudig en tegelijk zo schoon. Snapt ge mij nog altijd niet? Hieronder nog wat sfeerfotootjes:

taviraTavira-gevelTaviraTaxira-Uitzichttavira-uitzichttavira-straattavira-watertavira-watertavira-geveltaxira-straattavira-watertavira-watertavira-water

8 Comments

  1. Pretty! Ik ben zelf héél lang geleden nog in de Algarve geweest, maar lijkt me een heerlijke streek om eens terug naar te gaan. Deze foto’s zijn alvast een goeie reden ;)

  2. Jullie foto’s zijn echt om warm te lopen om de Algarve te bezoeken, toffe sfeer! Proficiat…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.