Ons nieuw project Plens is gelanceerd!

Plens, brand new, intuitive & colorful new weather app. Ooit stampten Laurent en ik samen Wacca uit de grond. In het begin schreven we ongeveer even veel, ondertussen ben ik degene van de twee die veel luider staat te roepen.


Waarom? Onlangs stampten we samen Plens uit de grond. Terwijl ik meer aandacht aan Wacca besteedde, schonk hij al zijn aandacht aan ons nieuw project. We hadden nood aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging, een compleet nieuw leertraject. Iets waar we allebei niets van wisten, maar waar we zo graag alle details van te weten wilden komen.

We gingen een weerapp maken. Laurent volgde online swift-cursussen, ik las tonnen iOS design gerelateerde artikels. Daarna begonnen we te brainstormen. Ik stond in voor het design, Laurent de ontwikkeling. Maar hoe pakken we dat aan? Welke functionaliteiten missen we in andere apps? Welke vinden we overbodig?

Wireframing, designen, ontwikkelen, heel het design weer overhoop gooien, opnieuw ontwikkelen, brainstormen over een naam, de launch voorbereiden, onze website ontwerpen en ontwikkelen, de app indienen in de App Store en ongeduldig wachten op goedkeuring, hem eindelijk publiceren en de eerste aankopen zien binnenlopen…

Het was (en is nog steeds!) een zalig en leerrijk proces. Ik blijf er bij, persoonlijke doelen en projecten zijn écht belangrijk. Een (gezamenlijke) interesse omzetten tot een creatie, dat leerproces tussendoor en de voldoening achteraf is onbetaalbaar.

Klaar met Plens zijn we natuurlijk nooit, we hebben nu al een hoop upgrades die we willen doorvoeren. En stiekem, heel stiekem ligt er al een nieuw idee en concept op de tafel. Maaruiihhh, eerst dat huis van ons op orde krijgen en Plens verder updaten, niewaar? ;)

plens-wacca-01plens-app

Allemaal goed en wel, maar waarom moet ik nu weeral een nieuwe weerapp downloaden?

Plens is een cleane en eenvoudige weerapp. We ergerden ons zelf dood aan apps die te veel rond de pot draaien met overbodige informatie, of apps die enkel gemaakt zijn vanuit een designstandpunt waardoor de functionaliteit vaak wegvalt. Wij zochten binnen het brede aanbod naar de ultieme middenweg.

In één oogopslag zie je heel duidelijk welk weer het die dag en de volgende dagen zal worden. Maar wil je snel even een blik werpen of het die dag nog zal regenen? Dan gaat dat heel eenvoudig met behulp van de tijdslijn, die jou nauwkeurig uur per uur het weer meedeelt. Afhankelijk van het weer zal het hoofdkleur van de app veranderen (zo kleurde Plens vorige week grotendeels rood, en dat is een goed teken in Plens, want dan is het gewoon vollenbak zomer! Leve +30°!). In de winter daarentegen zal hij in België vaak op blauw staan. En tussen deze extremen zijn er uiteraard nog wat kleuren, ideaal om het weer in één oogopslag te bekijken!

Plens kan je downloaden in de App Store.
Heb je het gevoel nog wat te weinig informatie te hebben? Onze website vertelt alles tot in het detail… (met filmke enal!)

3 Comments

  1. Ik check het weer eigenlijk te weinig om er een app voor te downloaden, maar tof om te lezen dat jullie ‘gewoon’ een idee hadden, en behoefte aan iets nieuws, en hop aan de studie gingen om dat te realiseren. Cool! Hoop dat ‘ie het goed doet in de appstore!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.