Portugal: Wandelen in Rural Algarve

Een van de redenen waarom we naar de Algarve trokken was voor de zonzekerheid. Vorige zomer hadden we redelijk wat regenachtige dagen in Portugal, en dit wilden we nu vermijden. Maarja, omdat Murphy ons zo tof vindt, kwamen we toe in een bewolkt en koud Portugal. Gelukkig hadden we maar 1 regendag en werd het na vijf koude dagen snikheet.


We verbleven voor 12 dagen in het binnenland van de Algarve, volgens mij kan je niet meer in den buiten zitten in de Algarve dan waar wij zaten. En dat was za-lig. Even het dagelijkse leven en het drukbezochte stuk van de streek ontwijken, de tijd negeren & alles op het gemak doen.

Het binnenland van de Algarve heeft prachtige heuvels. Om naar het dichtsbijzijnde dorp te rijden moesten we 30 minuten adembenemende heuvelpassen doen. Soms kwamen we gedurende die rit geen mens of auto tegen.

De eerste dag was het enorm bewolkt en zelfs relatief koud. Aangezien er in deze kant van de Algarve honderden wandelpaden liggen, maakten we een prachtige wandeling. We volgden ons gevoel en gingen wandelpaadje in en uit. We kwamen tientallen onbekende insecten tegen, zagen geen mens de paden bewandelen en werden door onze inspanning beloond met prachtige uitzichten. Een stilte zoals daar ervaarde ik nog nooit. Geen enkele menselijke beweging, geen enkel menselijk geluid, enkel wij samen met de geluiden van de natuur.

Ik zou heel graag een wandelroute delen, maar de route die wij op voorhand hadden uitgestippeld bleek uiteindelijk niet bewandelbaar meer te zijn. Normaalgezien zou ik dan wel van het pad gaan wandelen, maar door de hoeveelheid insecten en wilde begroeing lieten we het voor bekeken. We namen verschillende wandelpaden die plots stopten, waardoor we rechtsommekeer moesten maken. Het is er prachtig, en een wandeling in het binnenland van de Algarve kunnen we alleen maar toejuichen, maar weet dat vele wegen die je op kaarten ziet niet altijd meer aanwezig zijn. Via Google Maps kan je natuurlijk niet zien waar er wandelpaden zijn, maar hiervoor gebruikten wij de app city maps 2 go (hoe ironisch, stafkaarten bekijken op een stedenapp).

Het beeld dat iedereen van de Algarve heeft zijn de typische rotsen en grotten aan de kust, maar het zijn onderstaande uitzichten die voor mij de kers op de taart waren.

wacca-algarve-wandelen-07wacca-algarve-wandelen-06wacca-algarve-wandelen-05wacca-algarve-wandelen-04wacca-algarve-wandelen-03wacca-algarve-wandelen-02wacca-algarve-wandelen-01
Hadden jullie verwacht dat ook dit de Algarve is?  En ik ben heel benieuwd, lijkt het jou iets om voornamelijk de onbekende stukken van een toeristische streek te bezoeken? Of is de kust meer jouw ding…

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

7 Comments

  1. Je mag precies nog blij zijn met bewolking als je daar gaat wandelen, zo weinig beschutting tegen de zon. Wel een prachtig, verlaten landschap zeg…

    • Ja, als de zon daar schijnt wil je écht niet gaan wandelen in de Algarve…! Snikheet.
      Inderdaad volledig verlaten, za-lig…

  2. Van dit deel van de Algarve zie ik zelden foto’s. Het is inderdaad altijd de kust van Portugal die ik voorbij zie komen. Dus je hebt bij deze mijn wishlist weer aangevuld. Wat een onwijs mooie plaatjes zeg, daar zou ik graag eens zelf wandelen!!

    • Inderdaad ook absoluut niet wat wij verwachtten van het binnenland van de Algarve (gewoon omdat je er nooit foto’s van ziet)… Zéker en vast de moeite om op je lijstje te komen :)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.