Roemenië: Cluj in beeld

Voor mijn werk ging ik eind mei – begin juni voor 4 dagen naar Cluj, Roemenië. Een stad waar de doorsnee Vlaming nog nooit van hoorde (ge moet u niet schamen, aanvankelijk was ze ook voor mij onbekend), en zeker een stad waar de doorsnee Vlaming niet meteen naartoe zou trekken voor een citytrip.


En wel, laten we eens even alle vooroordelen van de tafel gooien, want Cluj is een verdomd gezellige stad. Een studentenstad. Boordevol hipsters. En cafés waar ge verse limonades kunt drinken (aan alle Gentse cafébazen, ga naar Cluj, leer en kom terug met de beste limonaderecepten. Elke Gentenaar is u eeuwig dankbaar!).

Het is een stad met schone uitzichten, prachtige architectuur (die overduidelijk heel wat Hongaarse invloeden heeft), leuke straten om in rond te dwalen, een park om tot rust te komen. Ze hebben daar zelfs een openlucht filmfestival (‘k bedoel, hoe cool is dat niet?!).

Het is een stad waar je overal wifi vindt. Het is doodnormaal dat elke hotelkamer zijn eigen wifi-netwerk heeft. En om even over de wifi door te blijven draven, het gaat 100x sneller dan bij ons.

Ja er zijn heel wat bouwvallige gebouwen, en ja zoveel elektriciteitsdraden kom je in België of West-Europa niet meer tegen. Maar het heeft zo zijn charmes!

Het is een land vol gemotiveerde mensen, mensen die niet de jeugd hadden die wij hadden en er vollenbak voor wilt gaan. Cluj, je hebt mij verrast. Ik ben dankbaar dat ik je kon ontdekken vanuit de ogen en ervaring van Roemeense collega’s. En als mijnen baas mij nog eens naar daar stuurt gaat ge mij absoluut niet horen klagen!

Aangezien we met Wizz-air vlogen en de handbagage daar een gewone Eastpak rugzak is, kon ik mijn DSLR niet meenemen. Van deze keer zijn het dus gewone iPhone foto’s, maar daarom tonen ze niet minder hoe tof Cluj eigenlijk wel niet is.

clujclujcluj-cafeclujcluj-cafecluj-cafeclujclujcluj-stadcluj-dradenclujcluj-grafitticluj-filmfestivalcluj-etencluj

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

  1. Wat een ontzettend leuke stad zeg! Ziet er tof uit. Nooit van gehoord, maar ik ga ‘m nu onthouden :-) En, die elektriciteitsdraden hebben ook wel zo zijn charme.

    • Ja, zeker doen! Ideaal voor een budget weekendje weg! Wizz air vliegt er voor een prikje heen, en ook de overnachtingen en restaurants zijn naar onze normen behoorlijk goedkoop! Ah, en wij sliepen in een *** hotel, wat eigenlijk perfect was!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.