Algarve: Waarom Faro de moeite niet is

De weken voordat we naar Portugal vertrokken werd al onze vrije tijd opgeslorkt door het appartement dat we kochten. Het is maar de dag voor ons vertrek dat alles in orde was, dus veel voorbereiding aan onze reis is er niet vooraf gegaan. Nuja, wij plannen nooit op voorhand alle dagen vol, maar ik kijk doorgaans wel eens rond om te zien wat de moeite is, en wat niet. En ook op vakantie ben ik niet de persoon die uren gaat zitten lezen over de streek waarin we zitten (want dan moet je eigenlijk gewoon rondkijken en genieten). Dusja, dat is uiteraard dé manier om op plekken te belanden die niet altijd de moeite zijn.


En ja, zo belandden wij als verloren toeristen in Faro. In mijn hoofd was Faro de derde grootste Portugese stad, en aangezien Porto en Lissabon mij zo bevielen wilde ik Faro zeker niet overslaan. Ik had hoge verwachtingen; een stad aan de kust, zalig. We zaten een uur in de auto, om ons na een uur in Faro af te vragen wat we er eigenlijk liepen te doen.

Maar wat is er precies aan de hand met Faro…

  • Wel, eerst en vooral, er is geen moer te zien.
  • De straten zijn uitgeleefd, en in het centrum loopt geen kat rond (het had wat weg van een spookstad)
  • Er zijn een aantal ‘monumenten’, maar die heb je ook in 5 minuten gezien.
  • Elke minuut vliegt er een heel laagvliegend vliegtuig boven jouw hoofd. Ook al zorgde dat misschien voor veel geluidshinder, eigenlijk was dat dan nog het hoogtepunt. Maar eerlijk gezegd vind ik het een belachelijke ruimtelijke ordening om een luchthaven praktisch ìn een stad te leggen.
  • Je kan maar langs 1 doorgang naar de kust gaan, aangezien er langs de hele kustlijn van Faro treinsporen langs lopen – van ruimtelijke ordening gesproken.
  • Eens je dan aan de kust bent, merk je dat er geen voorzieningen zijn om even langs de kust te zitten. Er zijn enkele rotsen waar er geen water aan komt, dus als je even tot rust wil komen, kan je daarop gaan klauteren. Nuja, je moet je er wel bewust van zijn dat er vlak achter jou af en toe een trein passeert, en voor jouw neus constant vliegtuigen landen (maar, dat is nog wel een boeiend zicht zo).

wacca2-faro-01 wacca2-faro-02 wacca2-faro-03 wacca2-faro-04

Speciaal is het alvast wel. Kick je op luide vliegtuigen en treinen, dan is het dé place to be. Geniet je van pitoresque steden, kleine straatjes, gezellige terrasjes, … Blijf dan maar ver weg uit Faro. Helaas. Het heeft potentieel. Maar ik vermoed dat het publiek transport deze stad wat verwoest heeft.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

4 Comments

  1. Oei, dat ziet er inderdaad alles behalve gezellig uit! Denk toch dat we eerder richting Porto / Lissabon gaan dan moest Portugal er ooit eens van komen :-)

  2. Oei haha, nee dan slaan we Faro maar eens over :-) Ik ben nog maar één keer in Portugal geweest, naar Lissabon en dat viel me zo hard mee!

    • Dan heb ik goed nieuws voor jou, want hoewel ik Lissabon echt wel een fijne stad vond, ben ik nog meer fan van Porto en het centraal binnenland. Het land is zo puur en authentiek dat ik er nog 10x naar op vakantie zou kunnen gaan om alle streken en uithoeken van het land te leren kennen. Grote fan alhier!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.