De typische kliffen van de Algarve

Haaaa… De Algarve… Ze staat zo bekend om haar rotsen aan de kust en haar azuurblauw water. De verwachtingen lagen niet bijster hoog, wat bij onze aankomst in Lagos zorgde voor een waw-effect. Want, de Algarve verdient het wel om hiervoor zo gekend te staan…


Ik dacht dat we sowieso een bootje gingen moeten nemen om iets van de mooie rotsen waar te kunnen nemen. Verder had ik hordes en hordes toeristen verwacht, met als kers op de taart nog wat gigantische buildings vlak achter de rotsen. Tja, soms kan ik een doemdenker zijn, want geen van bovenvernoemde zaken waren een feit. Om iets van de rotsen waar te nemen trokken wij richting Lagos. Het lag toch een ruim uur en een half van onze overnachting verwijderd, maar het was de rit meer dan waard.

Lagos

De stad zelf stelt eigenlijk helemaal niet zoveel voor. Er wordt heel zwaar ingespeeld op het toerisme, waardoor het zijn eigenheid een beetje verloren heeft. Eigenlijk kan je dit evengoed overslaan, er zijn veel gezellige stadjes in de Algarve (ik kijk naar niemand).

Net toen ik mijn laatste foto’s van Lagos nam, viel mijn oog op de foutmelding die mijn camera gaf. Er zat namelijk geen SD-kaartje in mijn spiegelreflex, waardoor geen enkele foto opgeslagen werd. Sterk staaltje Liesbeth, uw kaartje in uw huisje laten liggen. Dus uiihhh… De rest van de dag nam ik jammer genoeg foto’s met mijn iPhone 6. Heel erg jammer, langs een andere kant eens een mooie uitdaging om met een heel erg basic camera toch mooie foto’s te maken. Maar stiekem vind ik het nog altijd spijtig, want daar had ik een aantal prachtige wallpapers kunnen schieten. Nuja, een mooie reden om nog eens terug te vliegen en meteen eens de Westkust mee te nemen (want dat moet daar ook zo schoon zijn…)!

kliffen bewonderen @ Ponta da piedade

Dit is hét punt waar je moet zijn in Lagos om een adembenemend zicht te hebben op de typische kliffen van de Algarve. De meest gemaakte en gedeelde foto’s van de Algarve worden daar gemaakt. Ik had 1 mooie plek verwacht, waar alle toeristen op elkaar stonden geplakt, foto’s nemende van die ene bekende rots. Maar niets was minder waar, we hebben er uren rondgelopen, geklauterd naar beneden (ja, je kan er zelfs tot aan onbemande stranden klauteren) en genoten van de rust. Eens je verder gaat, kom je minder en minder toeristen tegen, waardoor deze uitstap voor ons een onvergetelijke ervaring was.

Er zijn trappen die je naar bootjes leiden, en je een prachtig zicht bieden dicht bij het water, maar dit is voor velen het enige wat ze bekijken. Wat jammer is voor hen – want je mist veel, maar dat maakt het extra mooi voor de wandelaars onder ons, want je wordt beloond met een rustig en mooi pad langs de kustlijn met prachtige uitzichten (althans toch in juni).

Maar uih… Genoeg gepraat. Voor de rest vuur ik gewoon nog een hele hoop foto’s op jullie af. Nu zullen jullie wel snappen waarom ik nog steeds binnensmonds aan het vloeken ben dat ik geen foto’s kon maken met mijn goede camera ;).

portugal-algarve-lagos-wacca-12 portugal-algarve-lagos-wacca-01 portugal-algarve-lagos-wacca-02 portugal-algarve-lagos-wacca-03 portugal-algarve-lagos-wacca-04 portugal-algarve-lagos-wacca-05 portugal-algarve-lagos-wacca-06 portugal-algarve-lagos-wacca-07 portugal-algarve-lagos-wacca-08 portugal-algarve-lagos-wacca-09 portugal-algarve-lagos-wacca-10 portugal-algarve-lagos-wacca-11

 

Praktisch

Als je – net zoals ons – denkt dat je een boot moet nemen om de rotsen te zien, heb je het dus goed mis. Wil je ook de grotten gaan bezoeken, moet je uiteraard wel een boot nemen. Ga je liever niet met een motorbootje of in groep? Dan kan je evengoed kajakken huren in Lagos zelf. Hadden we in de buurt geslapen, zouden we sowieso zowel de wandeling als een kajaktocht gedaan hebben (hiervoor hadden we helaas geen tijd meer, en eerlijk gezegd ook gewoon geen gepaste kledij bij). Het voordeel van de kajaktocht is dat je op je eigen tempo kan aanmeren, even je boot achterlaten, eens een duik nemen, op je gemak een wandeling maken in de grotten… De motorbootjes stoppen nooit, passeren gewoon overal eens snel… Van beiden is de prijs mij helaas ontglipt, maar ik weet wel nog dat ik die best ok vond…

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

4 Comments

 1. ’t Zijn alleszins ook hele mooie foto’s geworden! Al snap ik de frustratie helemaal, een niet opgeladen batterij is ook zoiets (zeker wetende dat ik de opgeladen reserve ook was vergeten, aaargh)…

  Er zijn hier vage plannen om ooit eens Portugal te bezoeken; je berichten erover geven alleszins zin om die plannen concreter te maken!

  • Ja, allemaal heel spijtige, maar menselijke zaken ;)
   Portugal kan ik je alleen maar aanraden, enorm verliefd op dat land! Heel authentiek en een prachtige cultuur… Vorig jaar gingen we naar centraal Portugal, was misschien zelfs nog niet iéts meer de moeite (omdat dit écht 100% authentiek is), maar het zuiden heeft dan die mooie rotsen, en dan het binnenland van de Algarve – waar wij sliepen – zooo mooi! Je kan alvast heel wat oude artikelen terug oprakelen via onze categorie ‘Portugal’: https://wacca.be/category/bestemmingen/portugal/
   Moest je nog van andere zaken extra informatie willen, zeker roepen! :D

 2. Damn, zo schoon daar! Ooit, ooit gaan we daar ook eens het binnenland bezoeken. Eerst Lissabon nog. En nog 586 andere plaatsen in Europa. Where to start…

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.