Wacca 2.0

We zijn opnieuw live! Jullie lazen het misschien al op twitter of instagram, zoniet dan verschoten jullie zich waarschijnlijk een bult toen je wacca opende. Hoe dan ook… éindelijk zitten we in een nieuw jasje. Ik ergerde mij stiekem al heel lang aan hoe Wacca eruit zag, maar het kwam er nooit echt van om er nieuw leven in te blazen…


Tot ik gisteren naar buiten keek en wat met m’n handen in m’n haar zat met dat slecht weer. Laurent was uitzonderlijk thuis op een zaterdag, en eigenlijk wilde ik niets liever dan gewoon met hem uit huis gaan. Maar om eerlijk te zijn, in dat hondenweer had ik er ook niet veel zin in.
Plots vroeg ik impulsief aan Laurent of we Wacca dit weekend in een nieuw jasje gingen steken. We zouden onszelf maar 2 dagen geven. Logo, look & feel, werking… Het moet dan maar af zijn.

We haalden de oude wacca offline, lichtten iedereen in via de social media, en begonnen dan gelijk zotten te werken. Terwijl ik dit nu typ zit ik exact 12 uur ononderbroken aan mijn computer. Laurent kwam deze middag mijn eten brengen, pas tegen de middag kroop ik in mijn kleren en mijn stappenteller staat op 200 stappen. Behoorlijk triest dus.

Maar… Uw weekend doorbrengen als kluizenaar heeft ook wel mooie resultaten tot gevolg (als ik dat zelf mag zeggen…?).

Het is een blog geworden die er op elk scherm gewoon goed uitziet (niet zoals de smalle oude website). De foto’s komen heel mooi tot zijn recht (eindelijk!) en ook de leesbaarheid is enorm verbeterd. Anyway… Eindelijk kan ik als vormgever fier zijn over hoe onze blog er uit ziet, want eigenlijk knaagde dat al heel lang…

Aangezien alle foto’s nu mooi groot getoond worden én ik een nieuw logo ontworpen heb, moesten we àlle foto’s van de 150 blogposts opnieuw uit ons archief halen, voorzien van een nieuw watermerk, opslaan op een grotere resolutie én toevoegen in alle blogposts. Uiiihhh… Een hels werkje dus, als je rekent dat elke post gemiddeld 10 foto’s heeft! Ook al had ik het graag anders gezien, hier zijn we nog niet volledig mee klaar, dus de mensen die diep in ons archief duiken zullen nog een klein stukje wacca 1.0 tegenkomen ;). Maar hé, de avonden dat ik nog niets gepland heb volgende week, sluit ik mij gewoon weer op!

Je kan al een tijdje zoeken op bestemmingen, maar nu maakten we ook gewoon een hele bestemmingen pagina aan, leek ons wel een mooie toevoeging…

Ik ben heeeeeel benieuwd wat jullie er van vinden, laten we hopen dat ook jullie het een vooruitgang vinden?! ;)

(En nu… Ga ik éindelijk iets koken, en daarna trekken we nog even naar de Patersholfeesten (kwestie van toch nog eens buiten te komen ;)))

12 Comments

 1. Ik ben grote fan van de nieuwe look and feel van Wacca! Logo is ook echt top! Knap gedaan, vind het ook wel een leuk concept om zo impulsief alles offline te halen en met een deadline te werken van twee dagen :p

  • Oh super om te horen, dank je wel! En ja, is wel tof om in team super intensief samen te werken met 1 doel. Kan het eigenlijk iedereen aanraden zo impulsief te werken :D

 2. Wauw, mooi! Het logo is ook zeer geslaagd!
  Geniet van de Patersholfeesten, jullie hebben het dubbel en dik verdiend!

 3. Ik bekijk dir vanop m’n iPhone in Nederland en ik moet zeggen dat er héél mooi uitziet. Alles mooi responsive, alle foto’s worden mooi weergegeven, en ik ben zwaar fan van het nieuwe logo! Hoe zalig om dat zelf te kunnen maken, ik ga zelf ook eens iemand onder de arm moeten nemen denk ik, want met mijn gepruts in WordPress… ? Alleen die ‘x min. read’ snap ik niet zo goed, dat zie ik tegenwoordig op veel
  sites en ik snap eerlijk gezegd niet goed waarvoor dat moet dienen. Om je tijd als lezer supergoed te optimaliseren? ?Nee, wat mij betreft is Wacca 2.0 supergoed geslaagd. Klinkt alsof jullie er een soort hackathon hebben opzitten, wel zalig dat jullie dat samen kunnen doen. Proficiat you 2!!!

  • Merci Claire! Ja, je zou het wel kunnen beschrijven als een mini-hackathon :p
   Wat die “x-min read” betreft; ik vind het wel tof dat je op je overzicht al een idee hebt of het een lange blogpost is of niet, maar het is uiteraard wel met de natte vinger, want zoals “Le petit requin” zei, wordt er enkel rekening gehouden met het aantal woorden, en niet met het aantal beelden. We zien nog wat we er mee doen! :D

 4. Mooi gedaan! En zot dat dit op één weekend gelukt is… :-)

  Het enige dat ik zou aanpassen is die “2 min read”: ik vind het niet nodig, maar vooral: het geeft niet altijd een realistisch beeld. Vb. deze post over Normandië (https://wacca.be/2015/05/reportage-normandie-gij-hebt-mij-verrast/) staat aangeduid als een “1 min read” omdat er heel weinig tekst in staat. Klopt op zich wel, maar ’t is nu ook niet alsof je maar een minuutje naar al die mooie foto’s zit te kijken :-)

  • Dank je wel!
   Over die “2 min read” hebt je wel een punt. Laurent vond dat ook wat overbodig, ik wilde wel eens zien welk effect dat heeft. Misschien zie je het ooit wel weer verdwijnen ;) (er is alvast nog plaats voor aanpassingen dus alle feedback is welkom, sommige beslissingen gewoon heel snel moeten nemen :p)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.