Amsterdam

Het is ondertussen ook alweer een aantal jaar geleden dat we een weekendje naar Amsterdam gingen. Toen was ik nog niet zo slim om alles op te schrijven, dus veel is mij helaas ontglipt. Maar… Ik vond in mijn archief nog wat foto’s, die het een en het ander van details terugbrachten (leve foto’s). Duuuusss… tijd om Amsterdam te vereeuwigen. Zo ervaarde ik Amsterdam 4 jaar geleden…


 • Ze hebben daar een super coole gezelschapspelletjeswinkel, uitgebaat door een man die elk detail van de games in zijn assortiment kent. Je vindt hem in de negen straatjes. We kochten er voor belachelijk veel geld spelletjes, waarvan er zelfs stiekem nog 1 ongespeeld van in de kast ligt. Ken je dat? Super ingewikkelde gezelschapsspelen die de maks zijn, maar waarvoor je eerst een aantal avonden mét de handleiding moet spelen? Welja, inderdaad, het mag eigenlijk geen uitvlucht zijn. Tijd om er ons eens aan te zetten!
 • Ondertussen vind je ook in België Frozen Yoghurt, maar een aantal jaar geleden moest je daarvoor in Nederland zijn. Ik at dan ook mijn eerste in Amsterdam. Lekker!
 • We belandden in een restaurant waar ze ons vreemde wijn serveerden. Ik vreesde voor een chateau migraine, bleek het gewoon wijn zonder alcohol te zijn. Het restaurant had een verbod op het verkopen van alcohol. Meer moet ik niet zeggen zeker? Het eten was ook niet meteen om over naar huis te schrijven. En de buurt eigenlijk ook niet. Sindsdien kijken we altijd op voorhand online waar we iets kunnen eten, kwestie van in de goeie tentjes terecht te komen.
 • We sliepen in het Mövenpick hotel. Het prachtig uitzicht ’s avonds maakte ons minder dinertje alweer helemaal goed.
 • Ik wilde naar het museum van Anne Frank, maar die rijen? In de regen? Pffff… Nee dank je.
 • We hadden veel regen, dus we gingen naar veel koffiehuizen, en lazen veel magazines. Dat was gezellig.
 • We ontdekten toen voor het eerst de bijenkorf, sindsdien moeten we die altijd eens binnenstappen als we in een stad zijn met deze keten. Vooral fan van de keukenafdeling! En ze verkopen daar de Bobble, de drinkfles met filter in – waar ik overigens al een tijdje naar op zoek was toen! (helaas ben ik erin geslaagd mijn kleine fles te smelten en mijn grote gewoon overmatig te gebruiken waardoor die er nu niet echt meer smakelijk uitziet).
 • Ik had niet meteen het beste gevoel bij de stad. Misschien moeten we nog maar eens terug, naar goede restaurants gaan en hopen op goed weer. Misschien vind ik het dan geweldig.

amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam amsterdam

Wat vinden jullie van Amsterdam? Waar moeten we in het vervolg gaan eten? Wat mogen we zeker niet vergeten doen?

7 Comments

 1. Oei dan heb je wel wat pech gehad! Ik vind Amsterdam een superleuke stad. De vlooienmarkt & food market in de Ijhallen (hipsters galore en leuk om met de ferry het Ij over te varen), de Albert Cuypmarkt en de straatjes daarrond, rommelmarkt op de Noordermarkt, de Pijp en de gezellige cafés daar, het Vondelpark, taart- en koffiehuisje Taart van mijn tante, Indonesisch gaan eten, en bij regen een filmpje checken in de mooie oude Pathécinema… Hmm ik wil meteen terug!!

 2. Ik ben een klein beetje verliefd op Amsterdam! Zo’n supergezellige stad. Wij bezochten ze ook in de regen (tja… winter), de eerste keer, en belandden er ook eens op een zonnige herfstdag. Het Anne Frank huis is de moeite; je kan op voorhand een ticket kopen en dan vallen die rijen goed mee. (Wel jammer dat je er nooit alleen rondloopt, dat verstoort de sfeer wel.) En boekenwinkels… Niet te doen.
  Ben ff in mijn archieven gedoken, blijkt ook al drie jaar geleden te zijn! Ziehier: https://vandebergentotdezee.wordpress.com/category/europa/nederland/amsterdam/

  • Oh dank je, ga ik zeker lezen! Grappig dat iedereen hier enthousiast is, en wij niet :p. Ik denk dat we nog eens terug moeten…

 3. Mijn “hometown”! Wat jammer dat het net regende toen je Amsterdam bezocht! Ik ben dol op de stad, hopelijk kom je er nog een keertje terug. Breng dan een bezoek aan de NDSM-werf en het Westerpark. Super leuke plekken en erg in trek bij de locals. Nu maar duimen voor mooi weer bij je volgende bezoek!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.