Throwback thursday: my all time favourites

Toen we twee weekends geleden bezig waren met de rebranding van Wacca, kwam ik weer heel wat oude blogposts tegen. Van velen was ik ofwel vergeten dat ik ze ooit geschreven had, of was het gewoon super leuk ze eens terug te zien. Dus in de plaats van eens throwback thursday op instagram te doen, doe ik het vandaag op wacca, door eens heel diep in ons archief te bladeren.


1 // LIGURIA: CINQUE TERRE

Net nadat ik afgestudeerd was, trokken we naar Italië om de klassieker Toscane te ontdekken. Buiten in Toscane rond te trekken, gingen we ook een dagje naar Cinque Terre. Dat bleef overigens een van de meest onvergetelijke dagen, iets dat ik misschien wel eens opnieuw zou durven doen om ook effectief de wandelingen tussen de dorpjes te maken.

cinqueterre-liguria

2 // Je vakantie boeken via airbnb: 4 tips & tricks

Het leuke aan het hebben van een blog is dat je gewoon volop je ervaringen kan delen. En als ik dan een blogpost schrijf die vele mensen vooruit helpen met hun vragen, dan zorgt dat gewoon voor een ongelofelijke voldoening. Dit is tevens een van de meest gelezen posts, dus sowieso dat hij thuishoort in mijn persoonlijk favorieten lijstje.

3 // Tips & tricks: betaalbare auto’s huren in het buitenland

En dan even om in de ‘ervaring-delen-sfeer’ te blijven… Auto’s huren kan soms zo stresserend zijn. We haalden al domme stoten uit, maar vonden evengoed ook al een aantal heel interessante websites waar je goede deals kan doen. Dus ja, dat vroeg uiteraard weer om een blogposts, kwestie dat we van elkaar kunnen leren.

20141020-25-kroatie-127-as-Smart-Object-1

4 // Kroatië: roadtrip langs Paklenica

Het is ondertussen bijna een jaar geleden dat we in Kroatië zaten, en hoewel de vakantie te kort was, heeft het land een hele indruk op mij nagelaten, met deze roadtrip als hoogtepunt!

kroatie-paklenica-roadtrip-02

5 // Porto: 10 bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen

De mensen die hier geregeld komen lezen weten het ondertussen wel al, maar Portugal vind ik een fantastisch land. Met Porto als favoriete stad. Misschien herzie ik die mening ooit, na nog meer gezien te hebben, maar van mij wint ze van Lissabon, en al zeker van Faro. En Porto vergelijken met de vele kleine stadjes die we al zagen, vind ik moeilijk…

porto-10-bezienswaardigheden

6 // dagboek: leren skiën in 6 dagen

Na drie pogingen tot snowboarden, ging ik deze winter eens skiën, en dat beviel mij super goed. Zodanig goed dat ik een dagboek van alle dagen uitschreef… Het was tof om nog eens alle details van de skilessen opnieuw te lezen. (ps: ondertussen ook alweer de skireis voor 2016 geboekt, van mij mag het nu weer winter gaan worden ;)).

superdevoluy-sneeuwvakantie-wacca-09

 

7 // REPORTAGE: NORMANDIË, GIJ HEBT MIJ VERRAST

De allergrootste verrassing sinds ik alles op wacca neerschrijf, is voor mij Normandië. Zo dichtbij, zo mooi. Ik beschreef elke dag van onze roadtrip, maar deze reportage vat alles mooi samen. Normandië heeft mij doen inzien dat onze volgende grote vakantie daarom geen vliegtuigvakantie hoeft te zijn. Want er is nog zoveel van Frankrijk – of andere landen dichtbij – dat onbekend terrein is.

la-hogue-normandie

8 // Rotterdam, Manhattan aan de maas: onze top 6

Je hebt lovers en haters. De ene vindt Amsterdam helemaal te gek, de andere kan Rotterdam veel meer smaken. Ik hoor bij de tweede groep. Ik vind het fantastisch dat ze de stad gewoon weer vanaf nul gebouwd hebben, in de plaats van alle gebouwen opnieuw te bouwen zoals ze ooit waren. Op een manier heeft ze daardoor haar eigenheid, anders was het een kopie van het oude – wat evengoed nieuw is.

rotterdam-todo-wacca-02

9 // Engeland: Knole en zijn wilde dieren

Tja, Engeland, het is iets waar ik Laurent nooit mee naartoe zal krijgen. Wat mij betreft compleet onterecht, want het is een schoon land. De daguitstap naar Knole is alvast een onvergetelijke dag, al is het maar omdat ik de hele tijd achter alle dieren aanzat met mijn camera in de hand.

engeland-knole-garden-wacca-2-05

10 // Centraal Portugal: betaalbaar huisje met privézwembad

We betalen doorgaans geen extreme bedragen op reis, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet luxueus kunnen reizen. Zo sliepen we vorig jaar in dit huisje met zwembad. En er komt binnenkort nog een blogost aan mét een Portugees huisje met zwembad. Want, wie zoekt die vindt goede overnachtingen voor weinig geld! En stiekem kick ik daar op.

portugal-outdoor-01

3 Comments

  1. Je postje over Porto heb ik goed kunnen gebruiken! :-) En Frankrijk, heb ik na onze meest recente vakantie beseft, dat is 10 landen-in-één; elke regio is daar zo verschillend van de andere, niet te doen. Bordeaux, Provence, Normandië part 2, het staat allemaal op het lijstje voor… ooit.

  2. Leuke blog! Altijd goed om weer eens door je archieven te gaan. Ik ga binnenkort ook weer eens verwijzen naar oude blogs. Te leuk!

    Ik ben al een tijd benieuwd naar Portugal, maar jij zet het land écht hoog op mijn wishlist. En natuurlijk met een huisje plus zwembad natuurlijk! En Cinque Terre, daar wil ik ook heen!!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.